آموزش معامله اسپات در کوینکس و معرفی انواع روش های آن

آموزش معامله اسپات در کوینکس و معرفی انواع روش های آن موضوعی است که قرار است در این مقاله به آن پرداخته شود. صرافی کوینکس (CoinEx) یکی از بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز در سطح دنیا است که به چند دلیل مورد استقبال کاربران ایرانی قرار گرفته است.

عمده‌ترین دلیل، اجباری نبودن فرایندهای احراز هویت در این صرافی است؛ البته امکان احراز هویت با مدارک هویتی ایرانی در آن وجود دارد و پشتیبانی از زبان فارسی نیز در آن مشاهده می‌شود. از آن‌جا که یکی از مهم‌ترین خدمات و بازارهای Coinex، بازار اسپات آن است، ابتدا به معرفی کوتاه این صرافی و در ادامه به آموزش این نوع معاملات در آن، می‌پردازیم.

مروری کلی بر صرافی CoinEx

صرافی کوینکس (CoinEx)، یک پلتفرم مبادلاتی متمرکز برای ارزهای دیجیتال است که در سال 2017 میلادی راه‌اندازی شده و دفتر مرکزی آن در هنگ کنگ استقرار دارد. این صرافی، طیف گسترده‌ای از خدمات و امکانات معاملاتی در حوزه ارزهای دیجیتال را برای کاربران بیش از 15 کشور مختلف دنیا فراهم کرده است که کاربران ایرانی نیز جزو آن‌ها هستند.

این استقبال پرشور ایرانیان چند دلیل مهم دارد:

  • این صرافی برای کاربران ایرانی نیز در دسترس است و به دلیل تحریم‌ها، آن‌ها را محدود نکرده است.
  • کاربران ایرانی به راحتی و با استفاده از تغییر آی‌پی (IP)‌ می‌توانند به پلتفرم آن دسترسی داشته باشند.
  • احراز هویت در صرافی کوینکس اجباری نیست و اغلب خدمات آن بدون احراز هویت نیز قابل دسترسی است.
  • در صورت تمایل، امکان احراز هویت با استفاده از مدارک هویتی ایرانی نیز در این صرافی وجود دارد.
  • ریسک مسدود‌سازی و بلوکه شدن دارایی‌ها در این صرافی با توجه با سابقه خوب چند ساله، صفر است.
  • این صرافی در پلتفرم خود از زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند.

اگر تاکنون ثبت نام صرافی کوینکس خود را تکمیل نکرده‌اید، می‌توانید با ثبت نام از طریق دکمه زیر از پاداش ثبت نام و تخفیف کارمزد نیز بهره‌مند شوید.

معاملات اسپات چیست؟

معاملات اسپات (Spot)، به معنی بازارهای معاملاتی هستند که در آن‌ها، شما یک سفارش خرید یا فروش ر به ثبت می‌رسانید، این سفارش خرید یا فروش در دفتر کل سفارش‌ها وارد شده و در صورتی که نقطه مقابلی برای آن وجود داشته باشد، با آن اصطلاحاً مچ می‌شود و خرید و فروش ارز صورت می‌گیرد.

این نوع از معاملات که در ترجمه فارسی به آن‌ها معاملاتی نقدی یا آنی هم گفته می‌شود، دارای تسویه حساب آنی هستند؛ به این معنی که بلافاصله پس از نهایی شدن معامله وجه مورد توافق آن پرداخت می‌شود و دارایی مورد نظر در اختیار خریدار قرار می‌گیرد.

تعریف معاملات اسپات به زبان ساده تر!

تصور کنید پیشبینی کرده‌اید که در میان مدت یا بلند مدت، قیمت یک ارز دیجیتال، به عنوان مثال بیت‌ کوین (Bitcoin) افزایش خواهد یافت. کاری که انجام می‌دهید، درست مثل همان‌چیزی گه در سرمایه‌گذاری‌های سنتی خود انجام می‌دهیم، این است که مقدار بیت کوین را در تالار معاملاتی یکی از صرافی‌ها خریداری کرده و به کیف پول انتقال می‌دهید. این مقدار بیت کوین که به صورت اسپات خریداری شده است، در مالکیت شما است و می‌توانید آن را نگه دارید یا بفروشید.

همان‌طور که می‌توان حدس زد، معاملات اسپات تنها زمانی سودده خواهند بود که بازار صعودی یا به اصطلاح گاوی (Bullish Market) باشد. اگر بیت کوین طبق پیش‌بینی‌های شما افزایش قیمت پیدا کند، می‌توانید آن را در قیمتی بالاتر به فروش رسانده و مابه‌التفاوت مورد نظر بین قیمت‌های خرید و فروش اسپات را به عنوان سود بردارید.

انواع معاملات اسپات در کوینکس

اگر چه معاملات اسپات معمولا ماهیتی ثابت و ساده دارند، اما اغلب پلتفرم‌های معاملاتی سعی می‌کنند برای افزایش پتانسیل سود کاربران برخی امکانات بیشتر نیز به این معاملات اضافه کنند. معاملات اسپات در صرافی کوینکس دارای سه نوع هستند:

  1. معاملات اسپات (Spot) که همان معاملات نقدی ساده هستند.
  2. معاملات مارجین (Margin) که معاملات اسپات اهرم دار هستند.
  3. معاملات گرید اسپات (Grid Spot) که قابلیت اجرای معاملات اسپات به صورت اتوماتیک با استفاده از ربات معاملاتی را برای کاربران فراهم می‌کنند.

به عنوان مثال:

  • مثال برای معاملات اسپات: در واقع، شما هم می‌توانید در مثالی که در بالا عنوان کردیم، بیت کوین‌های مورد نظرتان را به‌صورت نقدی یا اسپات ساده خریداری کرده و در ازای پولی که پرداخت می‌کنید، بیت کوین گرفته و مالک آن شوید.
  • مثال برای معاملات مارجین: هم می‌توانید به‌صورت اهرمی سرمایه اولیه خود را چندین برابر کرده و با خرید اسپات در قالب معاملات مارجین پتانسیل سود خود را افزایش دهید.
  • مثال برای معاملات گرید اسپات: هم می‌توانید برای انجام معاملات اسپات، از ربات معاملاتی صرافی کوینکس کمک بگیرید تا در قالب گرید اسپات، خرید و فروش‌های رمز ارزی شما را به صورت اتوماتیک و خودکار انجام دهد.

آموزش معاملات اسپات در کوینکس

منظور از معاملات اسپات (Spot Trading) همان‌طور که قبلا هم به آن اشاره کردیم، خرید و فروش ارزهای دیجیتال به صورت آنی و نقدی است. در صورتی که اولین باری باشد که وارد این بازار معاملاتی در صرافی کوینکس می‌شوید، ابتدا قبل از مشاهده پنل معاملاتی یک ویدئوی آموزشی برای شما به نمایش در خواهد آمد؛ شما می‌توانید این ویدئو را مشاهده کرده یا در غیر این‌صورت، با بستن پنجره مربوط به آن وارد پنل معاملاتی اسپات کوینکس شوید.

نکته: توجه داشته باشید که برای شروع ترید اسپات در کوینکس ابتدا لازم است حساب خود را شارژ کرده باشید. برای این منظور می‌توانید از مقاله «آموزش واریز و برداشت در صرافی کوینکس» کمک بگیرید.

پس از شارژ حساب، کافی است از صفحه اصلی صرافی کوینکس تب Exchange را انتخاب کرده و از میان گزینه‌های نمایش داده شده، گزینه Spot Trading را انتخاب کنید:

گزینه Spot Trading

با ورود به Spot Trading به صفحه‌ای به شکل زیر هدایت خواهید شد؛ این صفحه از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است:

  • ارزهای دیجیتال لیست شده در صرافی
  • چارت قیمتی ارز دیجیتال انتخاب شده
  • حجم و اطلاعات معاملات صورت گرفته طی 24 ساعت اخیر

صفحه‌ Spot Trading

لیست ارزها و جفت ارزها در اسپات

یکی از اولین کارهایی که لازم است در آموزش معامله اسپات در coinex و معرفی انواع روش های آن انجام دهید، انتخاب ارز دیجیتال مورد نظرتان است. اغلب معامله‌گران، ارز دیجیتال مورد نظر خود، مثل بیت کوین (BTC)، را در کنار جفت معاملاتی تتر (USDT) انتخاب کرده و معامله می‌کنند. دلیل این امر نیز آن است که تتر، یک استیبل کوین با قیمت ثابت یک دلار است و می‌توانید از نوسانات رمز ارزی شدید شما را محفوظ کند.

در صورتی که هر دو ارز مورد استفاده در جفت ارز دیجیتال معاملاتی دارای نوسان باشند، احتمالاً در محاسبات و معاملات خود دچار مشکل خواهید شد. با این حال، صرافی کوینکس به عنوان جفت معاملاتی سه ارز دیجیتال را معرفی کرده است:

  1. تتر (USDT)
  2. یو‌اس‌دی کوین (USDC)
  3. بیت کوین (BTC)

ابتدا لازم است این جفت ارز معاملاتی را انتخاب کنید. با سرچ ارز دیجیتال مورد نظر‌تان مثل بیت کوین یا همان (BTC) در بالای قسمت چپ صفحه و انتخاب جفت ارز معاملاتی موردنظر، می‌توانید بالای نمودار قیمتی، “BTC/USDT” را مشاهده کنید.

سرچ ارز دیجیتال در اسپات

نمودار قیمتی در اسپات (Price Chart)

بخش میانی صفحه که بسیار مهم است، نمودار قیمتی ارز دیجیتال مورد نظر است؛ برای این‌که بتوانید از چارت قیمتی مورد نظر استفاده کنید، این قابلیت برای شما فراهم شده است که آن را با استفاده از دکمه فول اسکرین بالای چارت بزرگ‌تر و تمام صفحه کنید.

نمودار قیمتی ارز دیجیتال

به علاوه این کار به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر پرایس اکشن‌های ارز دیجیتال مورد نظر را بررسی کنید و تحلیل تکنیکال راحت‌تری روی آن داشته باشید. در عین حال، ابزارها و امکانات مختلفی نیز روی همین نمودار در اختیار شما قرار گرفته‌اند که به ترتیب از چپ به راست معرفی می‌کنیم:

  • زمان (Time)
  • تایم فریم‌های چارت (15m, 1h, …)
  • اندیکاتورهای تکنیکال (Indicators)
  • تنظیمات چارت (Chart Settings)
  • نوع چارت (Candle Steak, …) که معمولاً نمودار کندل استیک استفاده می‌شود
  • افزودن نماد معاملاتی (Compare Symbol) که می‌توانید با افزودن نماد دوم دو ارز را مقایسه کنید.
  • ریست کردن تنظیمات چارت (Reset)
  • بزرگ‌نمایی چارت (Full Screen)
  • افزودن تعداد چارت‌های بیشتر
  • دریافت خروجی از چارت (Generate Snapshot)

ضمن آن‌که در بخش پایینی نمودار قیمتی نیز می‌توانید زمان نمودار را تنظیم کرده یا با استفاده از حالت log به نمودار لگاریتمی ارز دیجیتال مورد نظر دسترسی پیدا کنید (این حالت برای زمان‌هایی است که به دلیل نوسانات شدید قیمتی در ارز دیجیتال مورد نظر بخش‌هایی از آن به حالت خطی درآمده است).

نمودار تریدینگ ویو جفت ارز معاملاتی را نیز می‌توانید، بینید!

نکته‌ای که باید مد نظر داشته باشید، این است که این نمودار دقیقا همان چیزی است که شما در تریدینگ ویو (Trading View) نیز در اختیار دارید و از همان وب‌سایت به پلتفرم کوینکس انتقال داده شده است. به همین دلیل نیز قابلیت انتقال مستقیم به پلتفرم تریدینگ ویو هم در آن تعبیه شده است.

برای انتقال به پلتفرم تریدینگ ویو کافی است روی آیکون لوگوی این پلتفرم که در مقابل آن عبارت Chart by Tradingview نوشته شده است را انتخاب کرده و کلیک کنید تا به سایت آن انتقال پیدا کنید.

آیکون انتقال به پلتفرم تریدینگ ویو

داده‌های قیمتی در اسپات

در بخش بالای نمودار قیمتی، درست در مقابل جفت ارز معاملاتی که انتخاب کرده اید، در این‌جا بیت‌ کوین به تتر (BTC/USDT)، برخی از داده‌های قیمتی مهم در مورد ارز دیجیتال بیت کوین ارائه شده‌اند. این داده به ترتیب به چپ به راست عبارتند از:

  • قیمت ارز دیجیتال که اگر سبز باشد در حال افزایش و اگر قرمز باشد در حال ریزش است
  • تغییرات قیمتی ارز دیجیتال طی روز گذشته (24H Change)
  • بالاترین قیمت طی روز گذشته (24 Highest)
  • پایین‌ترین قیمت طی روز گذشته (24H Lowest)
  • حجم معاملات طی روز گذشته بر اساس خودِ ارز (24H Volume)
  • ارزش حجم معاملات طی روز گذشته بر اساس تتر (24H Value)

دفتر سفارش‌ها

در پنل سمت راست صفحه اسپات نیز دفتر کل سفارش‌ها را مشاهده می‌کنید. کلیه سفارش‌هایی که از طرف میکرها و تیکرها در این پلتفرم ثبت می‌شوند، در این بخش قابل مشاهده هستند.

پنل معاملاتی اسپات coinex

و اما مهم‌ترین بخش نمودار که مربوط به پنل معاملات اسپات صرافی کوینکس است، زیر نمودار قیمتی قرار گرفته است.

پنل معاملات اسپات صرافی کوینکس

پس از این‌که ارز دیجیتال مورد نظرتان را در بخش بالایی نمودار قیمتی انتخاب کرده و تحلیل تکنیکال‌تان را با استفاده از ابزارها و اندیکاتورهای تعبیه شده در نمودار قیمتی انجام دادید، اکنون نوبت به انجام معامله و به اصطلاح سفارش گذاری (Ordering) می‌رسد. همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، دو حالت معاملات اسپات در این پنل قابل اجرا است:

  1. معاملات اسپات ساده (Spot Trading) – بدون لوریج
  2. معاملات مارجین (Margin Trading) – با لوریج 10X

از آن‌جا که در این بخش از مقاله صرفاً روی معاملات اسپات کار می‌کنیم، بخش مارجین را به موضوعی جدا اختصاص داده و فعلاً از آن چشم‌پوشی می‌کنیم. در حالت معامله اسپات ساده، ابتدا باید نوع سفارش خود را از میان گزینه‌های موجود انتخاب کنید.

انواع سفارش‌گذاری اسپات در صرافی کوینکس

  • سفارش لیمیت (Limit)
  • سفارش مارکت (Market)
  • سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
  • سفارش استاپ مارکت (Stop Market)

سفارش مارکت چیست؟

زمانی که شما حالت سفارش گذاری مارکت (Market) را انتخاب می‌کنید، به سیستم معاملاتی کوینکس این امکان را می‌دهید تا معامله شما را بر اساس بهترین قیمت موجود در بازار – پایین‌ترین قیمت برای سفارش خرید و بالاترین قیمت برای سفارش فروش – انتخاب کرده و سفارش را بر اساس آن اجرا کند. در واقع، در این حالت، قیمت لحظه‌ای بازار مورد استفاده و استناد قرار خواهد گرفت و دلیل نام‌گذاری آن به بازار یا مارکت هم همین امر است.

سفارش لیمیت چیست؟

در صورت استفاده از حالت سفارش‌گذاری لیمیت (Limit)، خودتان باید قیمت دقیق ورود به معامله را مشخص کنید. در واقع، این نوع سفارش‌گذاری حالت سفارش در تعلیق یا پندینگ (Pending) هم نامیده می‌شود. شما قیمت مورد نظرتان برای سفارش خرید یا سفارش فروش ارز دیجیتال مورد نظر را به صورت دستی مشخص کنید؛ سفارش در دفتر سفارش‌ها به ثبت می‌رسد و به محض این‌که یک سفارش هم‌قیمت با آن در بازار ثبت شود، با آن مچ شده و اجرا می‌شود.

سفارش استاپ لیمیت و استاپ مارکت چیست؟

و اما دو حالت استاپ لیمیت (Stop Limit) و استاپ مارکت (Stop Market)، برای قیمت ورود به معامله مثل حالت‌های قبل عمل می‌کنند ضمن آن‌که یک رقم برای خروج از معامله یا یک حد ضرر نیز از شما دریافت می‌کنند! در واقع، در این روش سفارش‌گذاری:

  • در حالت استاپ لیمیت: هر دو قیمت ورود به معامله و خروج از آن را خودتان مشخص کرده و به صورت دستی وارد سیستم می‌کنید.
  • در حالت استاپ مارکت: قیمت ورود به معامله به صورت خودکار از روی قیمت لحظه‌ای بازار تعیین شده و قیمت خروج از معامله به صورت دستی توسط خودتان مشخص می‌شود.

گزینه‌ی Advanced در اسپات چیست؟

در بخش پایین انواع سفارش‌گذاری‌ها، یک آپشن دیگر به نام پیشرفته (Advanced) توسط صرافی کوینکس تعبیه شده است که می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

تب AL در گزینه‌ی Advanced

این آپشن در زیر مجموعه تب AL دارای گزینه‌های زیر است:

  • گزینه AL Always Valid: که سفارش را تا زمانی که بازار اشباع نشده است، فعال و معتبر نگه می‌دارد.
  • گزینه IOC Immediate or Cancel: که اگر امکان اجرای سفارش در بازار وجود نداشته باشد، آن را کنسل می‌کند.
  • گزینه FOK Fill or Kill: که در صورتی که سفارش بلافاصله اجرا نشود، آن را کنسل می‌کند.

آپشن پیشرفته (Advanced) صرافی کوینکس

معمولاً معامله‌گران برای این‌که خودشان بتوانند سفارش‌های خود را در صورت نیاز کنسل کنند، از همان گزینه نخست یعنی AL Always Valid استفاده می‌کنند. با این حال، اگر معامله‌ای دارید که در لحظه باید انجام شود اجرای آن به دلیل نوسانات بالای قیمتی در صورت تغییر قیمت ارزش ندارد، می‌توانید از دو گزینه دیگر نیز استفاده کنید.

تب M در گزینه‌ی Advanced

گزینه دیگری که داریم با نماد M نشان داده شده است و بیان‌گر Enable Maker Only است، به این معنی که سیستم حتی در صورتی که سفارش شما توسط یک کاربر دیگر پر شود، به نحوی عمل می‌کند که همواره میکر (Maker) معامله اسپات مورد نظر باشید و تیکر (Taker) نشوید.

این موضوع، به ویژه در زمان‌هایی که کارمزدهای معاملاتی اهمیت دارند می‌تواند روی پتانسیل سود شما تاثیرگذار باشد. در بخش کارمزدهای معاملات اسپات در صرافی کوینکس، اشاره خواهیم کرد که کارمزد معاملات اغلب برای میکر پایین‌تر از تیکر است. به ویژه وقتی سطح کاربری ارتقا پیدا می‌کند و حجم معاملات نیز بالا است، این موضوع می‌تواند اهمیت زیادی برای معامله‌گران و میزان سود آن‌ها داشته باشد.

تب با آیکون چشم در گزینه‌ی Advanced

سومین گزینه از منوی Advanced نیز یک آیکون چشم است که می‌تواند سفارش‌های مخفی، در تعلیق یا هیدن (Hidden Orders) شما را نمایش دهد یا ندهد.

نمایش موجودی حساب برای معاملات اسپات

در زیر Advanced نیز موجودی یا بالانس حساب شما در صرافی کوینکس در بازار اسپات (Available) قابل مشاهده است. این رقم، مقدار موجودی در دسترس شما برای انجام سفارش اسپات را بر اساس استیبل‌کوین تتر (USDT) نشان می‌دهد.

تکمیل فیلدهای سفارش در اسپات

پس از این‌که قیمت‌های خواسته شده را بر اساس نوع سفارش خود مشخص کردید، کافی است مقدار معامله را در فیلد Amount بر اساس ارز دیجیتال انتخابی، در این‌جا بیت‌کوین (BTC) مشخص کنید و سپس خرید یا فروش را بزنید:

  • دکمه Buy برای خرید ارز دیجیتال مورد نظر
  • دکمه Sell برای فروش ارز دیجیتال مورد نظر

توجه داشته باشید که در فیلد Value در پایین فیلد Amount نیز نشان دهنده مقدار خرید یا فروش ارز دیجیتال شما بر اساس تتر (USDT) یا دلار است. این فیلد با پر کردن فیلد Amount، به صورت خودکار نمایش داده می‌شود. با این حال، اگر هم می‌خواهید واحد مشخصی ارز دیجیتال مثل بیت‌کوین (BTC) خریداری کنید، می‌توانید بر اساس دلار حجم خرید خود را در این فیلد وارد کنید تا فید Amount به صورت خودکار تکمیل شود. (مثلاً وقتی می‌خواهید به اندازه 200 دلار بیت‌کوین بخرید)

مدیریت ریسک در معاملات اسپات کوینکس

یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در آموزش معامله اسپات در کوینکس و معرفی انواع روش های آن بحث مدیریت ریسک و سرمایه است. در صورتی که تمایل دارید مدیریت ریسک و سرمایه بالاتری در خلال معاملات خود در صرافی کوینکس داشته باشید و در معاملات خود موفق‌تر عمل کنید، دو معیار حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. البته، قابلیت استفاده از حد سود در معاملات اسپات وجود ندارد و صرفا می‌توانید از معیار حد ضرر یا استاپ لاس استفاده کنید.

نحوه سفارش گذاری در اسپات صرافی کوینکس

به عنوان مثال، اگر بخواهید یک معامله خرید بر اساس استاپ لیمیت (Stop Limit) تنظیم کنید، پنل معاملاتی مورد نظر برای این نوع سفارش شامل داده‌های زیر هست که باید برای ثبت سفارش، پر کنید:

  • حد ضرر معامله (Stop)
  • قیمت سفارش (Order Price)
  • مقدار معامله (Amount)
  • ارزش معامله (Value) نیز همان‌طور که در بخش قبل توضیح داده شد بر اساس اطلاعات فوق به صورت خودکار تنظیم می‌شود.
  • در آخر، برای خرید روی Buy کلیک کرده و برای فروش نیز گزینه Sell را انتخاب کنید.

البته در حالت سفارش گذاری در مارکت: فقط Value را باید پر کنید که یعنی چه مقدار از آن ارز را با موجودی خود، می‌خواهید سفارش خرید یا فروش ثبت کنید مثلا در ETH/USDT شما قصد خرید به اندازه  ۲۰۰ تتر اتریوم دارید، پس در Value، مقدار ۲۰۰ را می‌نویسید و روی دکمه Buy کلیک می کنید. یعنی به اندازه ۲۰۰ تتر با قیمت همین لحظه برام اتریوم خرید کن.

و در حالت سفارش گذاری در لیمیت: باید price یا همان قیمتی که اون ارز را قصد خرید دارید و amount همان میزانی که از آن ارز می‌خواهید خرید کنید، وارد نمایید؛ مثلا در ETH/USDT من اتریوم را با قیمت (Price) ۲۴۰۰ دلار و به میزان (amount) ۰.۵ اتریوم قصد خرید دارم؛ البته شما می توانید به جای Amount قسمت Value یا همان ارزش را پر کنید که در این مثال من باید ۱۲۰۰ دلار را در قسمت Value می‌نوشتم. در آخر روی دکمه خرید یا فروش کلیک کنید.

استاپ لیمیت (Stop Limit)

در این حالت، شما مدیریت ریسک (Risk management) یا مدیریت سرمایه (Capital Management) بهتر و حرفه‌ای تری خواهید داشت و می‌توانید از نوسانات شدید و ضرر بازار، در امان باشید.

پیگیری معاملات اسپات در کوینکس

پس از این‌که نحوه سفارش‌گذاری و انجام معاملات اسپات در صرافی coinex را فرا گرفتید، اکنون نوبت می‌رسد به آموزش نحوه مدیریت این سفارش‌ها و رصد آن‌ها در پلتفرم صرافی.

پلتفرم coinex این قابلیت را برای کاربران خود فراهم کرده است که همه سفارش‌ها و تراکنش‌های نقدی، آنی یا اسپات خود در این پلتفرم مبادلاتی را رصد، پیگیری و مدیریت کنند. برای این منظور کافی است از پنل قرار گرفته در زیر پنل معاملاتی استفاده کنید که در بر گیرنده بخش‌های زیر است:

  • سفارش‌های در حالت تعلیق (Pending Orders): در واقع همان سفارش‌هایی هستند که به صورت لیمیت (Limit) ایجاد شده‌اند و هنوز قیمت‌گذاری بازار به آن‌ها نرسیده است تا سفارش اجرایی شود.
  • تاریخچه سفارش‌ها (Order History): کلیه سفارش‌هایی که تاکنون در این پلتفرم را به ثبت رسانده‌اید نشان می‌دهد.
  • سفارش‌های از دست رفته (Execution History): نیز می‌توانید سفارش‌هایی را مشاهده کنید که به دلایل مختلف کنسل شده‌اند یا زمان‌شان منقضی شده است.
  • سفارشات دارای مارجین (Margins): نیز سفارش‌های اسپاتی هستند که با اهرم ایجاد شده‌اند. سفارشاتی که نحوه ایجاد و جزئیات آن‌ها را در پستی جداگانه، بیشتر مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم.

آموزش معامله اسپات در اپلیکیشن کوینکس

اگر چه نرم‌افزار تحت وب یا پلتفرم صرافی کوینکس، بسیار جامع و کامل است و کلیه خدمات و امکانات مورد نیاز کاربران در آن به بهترین شکل ممکن فراهم شده است، اما شاید بسیاری از کاربران تمایل داشته باشند برای راحتی استفاده و همراه داشتن به صورت مداوم، از اپلیکیشن موبایلی این صرافی نیز روی گوشی‌های تلفن همراه خود استفاده کنند. اگر قبلا اپ Coinex را نصب نکرده اید، می‌توانید آن‌ را از طریق لینک‌های زیر دانلود و نصب کنید:

پس از نصب اپلیکیشن و ورود به اپ کوینکس، از پایین صفحه نخست، وارد تب Spot شوید.

ورود به صفحه Spot در اپ

ابتدا روی نماد پیش‌فرض BTC/USDT کلیک کرده و ارز دیجیتال مورد نظر خود را سرچ و سپس انتخاب کنید.

انتخاب ارز دیجیتال مورد نظر

نوع سفارش خود را از نظر خرید (Buy) یا فروش (Sell) مشخص کنید.

انتخاب نوع سفارش از نظر خرید (Buy) یا فروش

نوع سفارش‌گذاری (Order) را از فیلد مربوطه انتخاب کنید؛ مشاهده می‌کنید که گزینه‌های در دسترس، باز هم درست مثل پلتفرم دسکتاپی چهار گزینه هستند:

  1. سفارش لیمیت (Limit)
  2. سفارش مارکت (Market)
  3. سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
  4. سفارش استاپ مارکت (Stop Market)

که نوع سفارش خود را انتخاب کنید.

انتخاب نوع سفارش‌گذاری

داده‌های خواسته شده را مشخص کنید:

  • Stop Limit/Market: قیمت استاپ معامله
  • Price: قیمت مورد نظر برای اجرای معامله اگر حالت مارکت نباشد.
  • Amount: مقدار معامله
  • Value: ارزش معامله که خودکار مشخص می‌شود.
  • دکمه Buy و Sell: با زدن دکمه خرید یا فروش، سفارش اسپات مورد نظر شما ثبت می‌شود.

البته می‌توانید به جای فیلد Amount از Value استفاده کرده و معامله را بر اساس ارزش دلاری یا تتری آن باز کنید و فیلد Amount بر اساس ارز دیجیتال مورد نظر به صورت خودکار تکمیل شود.

واریز و انتقال وجه در صورت نداشتن موجودی کافی در اپ Coinex

توجه داشته باشید که در صورت کافی نبودن موجودی و نیاز به تغییرات، کافی است روی Assets کلیک کنید. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، شما می‌توانید:

  • با گزینه Deposit واریز انجام دهید.
  • با گزینه Buy Crypto ارز دیجیتال بخرید. (برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیست)
  • و یا انتقال ارز دیجیتال (Transfer) انجام دهید.

بررسی کافی بودن موجودی برای سفارش

بخش نمودار در قسمت اسپات اپ کوینکس

برای تحلیل تکنیکال بازار یا رصد پرایس اکشن ارز دیجیتال مورد نظر نیز می‌توانید از طریق آیکون کندل استیک در گوشه سمت راست بالای صفحه، به نمودار قیمتی ارز دیجیتال انتقال پیدا کنید. این نمودار نیز به صورت مستقیم از پلتفرم تریدینگ ویو (Trading View) استفاده می‌کند و درست مانند پلتفرم دسکتاپی، همه قابلیت‌هایی که در بخش‌های قبل به آن‌ها اشاره کرده‌ایم را دارد.

انتخاب آیکون کندل استیک

برای انتقال به معاملات مارجین (Margin) نیز کافی است از همان بخش بالای صفحه، تب Margin را انتخاب کنید که در پستی جداگانه به آموزش کامل آن می‌پردازیم.

ردیابی و پیگیری سفارش‌ها

به‌علاوه همان‌طور که در تصویر بالا نیز مشخص شده است، برای ردیابی و پیگیری سفارش‌های خود در بازار اسپات صرافی coinex هم می‌توانید از بخش پایینی صفحه کمک بگیرید که در برگیرنده سفارش‌های پندینگ (Pending Order)، تاریخچه سفارش‌ها (Order History) و سفارش‌های مارجین (Margin) است.

نکته: به دلیل طولانی شدن مقاله، در پستی جداگانه به معاملات مارجین و گرید اسپات پرداخته‌ایم.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم کامل‌ترین آموزش ترید اسپات صرافی کوینکس را برای تریدرها نگارش کنیم؛ ابتدا به تعریف معاملات اسپات و ذکر یک مثال ساده و در ادامه به نحوه ورود به بخش موردنظر، معرفی و بررسی قسمت های مختلف آن و بررسی انواع سفارش ها و در آخر هم به آموزش و بررسی معاملات اسپات در موبایل پرداختیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *