آموزش فیوچرز کوینکس به‌صورت 0 تا 100

معاملات فیوچرز کوینکس بخش بسیار مهمی از معاملات این پلتفرم را تشکیل می‌دهند که عمده فعالیت کاربران ایرانی در این پلتفرم را نیز شامل می‌شود. اگر چه برخی از معامله‌گران خرید‌وفروش اسپات نیز انجام می‌‌دهند، اما بخش قابل توجهی از تریدرها به بخش فیوچرز کوینکس علاقه دارند که پتانسیل سود قابل توجهی با توجه به نوسانات بالای بازار دارد.

در ادامه مقاله، پس از مروری کوتاه بر انواع خدمات و معاملات صرافی کوینکس و ماهیت معاملات فیوچرز در آن، این نوع معاملات را به‌صورت گام‌به‌گام و همراه با تصویر مرحله به مرحله در حالت دسکتاپ و پس از آن در حالت موبایل، آموزش دهیم. در نهایت نیز با پرداختن به یک‌سری نکات مهم در خصوص معاملات فیوچرز کوینکس و کارمزدهای این معاملات، همراه شما خواهیم بود.

انواع معاملات در صرافی کوینکس

صرافی کوینکس (CoinEx)، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز دنیا با رنکینگ بالا است که در سال 2017 میلادی راه‌اندازی شده و در حال حاضر، در هنگ کنگ استقرار دارد. این صرافی در عین حال که با وجود تحریم‌های بین‌المللی به کاربران ایرانی ارائه خدمات دارد و تا به امروز فرایندهای احراز هویت خود را نیز اجباری نکرده است و می‌توانید انواع معاملات زیر را در آن انجام دهید:

  • تبدیل ارز (Swap)
  • معاملات نقدی یا اسپات (Spot Trading)
  • معاملات مارجین (Margin Trading)
  • معاملات استراتژیک (Strategic Trading)
  • معاملات فیوچرز (Futures)
  • سپرده‌گذاری (Financials)
  • بازارسازی خودکار (AMM)
  • وام‌های کریپتویی (Loans)
  • و …

معاملات مارجین و فیوچرز، از جمله مهم‌ترین بازارهایی هستند که کاربران صرافی کوینکس، از جمله طیف گسترده کاربران ایرانی آن از آن‌ها کسب سود می‌کنند.

معرفی کوتاه معاملات فیوچرز کوینکس

نحوه کسب سود از معاملات عادی و سرمایه‌گذاری‌های سنتی، خرید در قیمت پایین و سپس فروش آن در قیمت بالاتر است. در واقع، در این روش معاملاتی، تنها در صورتی می‌توان به سود رسید که قیمت روند افزایشی داشته باشد. در عین حال، میزان سود به دست آمده نیز به حجم کلی معامله و میزان رشد قیمت وابسته است و نمی‌توان دخل و تصرفی در آن داشت.

به‌عنوان مثال، اگر شما به اندازه 50,000 دلار بیت‌کوین خریداری کرده باشید، آن هم زمانی که قیمت این ارز معادل همان 50,000 دلار است، در صورت افزایش 2000 دلاری قیمت بیت‌کوین و صعود آن به 52 هزار دلار، سود حاصل از معامله برای شما همین 2000 دلار خواهد بود. این درست همان‌چیزی است که در قالب معاملات اسپات (Spot) در صرافی کوینکس ارائه شده است.

اکنون تصور کنید بتوانید هم از افزایش قیمت ارزهای دیجیتال در بازار کسب سود داشته باشید و هم از کاهش آن!

به‌نوعی این فرصت در اختیار شما قرار داده شود که روی روندهای قیمتی موجود در بازار شرط‌بندی کنید. در این نوع معاملات، کافی است بتوانید با استفاده از تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال روندهای حاکم بر بازار را در کوتاه‌مدت و میان‌مدت پیش‌بینی کنید و سپس بر اساس این پیش‌بینی، شرط‌بندی و معامله خود را انجام دهید.

تفاوت اسپات با فیوچرز

برعکس حال معاملات نقدی یا اسپات، در این حالت ارز دیجیتال مورد نظر خرید کامل نشده و به کیف پول شما انتقال پیدا نمی‌کند. شما مالک ارز مورد نظر نیستید و فقط برای آن یک پوزیشن معاملاتی باز می‌کنید. تا زمانی که این پوزیشن باز باشد، ارز تحت کنترل شما است و اگر پیش‌بینی‌تان درست از آب درآمده باشد، سود خواهید کرد.

این نوع معاملات، در اصطلاح معاملات آتی یا فیوچرز (Futures) نامیده می‌شوند. پوزیشن‌های معاملاتی در معاملاتی فیوچرز به شرح زیر هستند:

  • پوزیشن خرید یا لانگ (Long): زمانی که قیمت در حال افزایش باشد.
  • پوزیشن فروش یا شورت (Short): زمانی که قیمت در حال کاهش باشد.

یک نکته بسیار مهم دیگر در مورد معاملات فیوچرز کوینکس، قابلیت استفاده از اهرم یا لوریج (Leverage) است. فرض کنید شما به اندازه 1000 دلار سرمایه اولیه دارید و پیش‌بینی می‌کنید که قیمت بیت‌کوین به‌زودی افزایش خواهید یافت. کافی است از اهرم 1:100 کوینکس استفاده کرده و این سرمایه اولیه را 100 برابر کنید! یعنی با 100,000 دلار پوزیشن ببندید!!

با این حساب، شما می‌توانید میزان سود خود در صرافی را به مراتب افزایش دهید، هرچند که در کنار افزایش سود، ریسک معاملات نیز افزایش پیدا می‌کند و باید مدیریت ریسک و سرمایه را نیز بلد باشید. با این پیش‌زمینه، اکنون برویم سراغ آموزش معاملاتی فیوچرز کوینکس.

آموزش فیوچرز صرافی کوینکس

برای شروع معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس، از قبل باید در این صرافی ثبت‌نام کرده و واریز وجه یا شارژ حساب در کوینکس انجام داده باشید. در صورتی که قبلا ثبت نام انجام نداده‌اید، می‌توانید روی لینک زیر کلیک کرده و ثبت نام خود را تکمیل کنید. پس از آن، کافی است طبق مراحل زیر عمل کنید:

  • از منوی بالای صفحه اصلی کوینکس پس از ورود به سایت، روی گزینه Futures کلیک کنید تا منویی به شکل زیر برایتان باز شود.
  • گزینه اول یعنی Futures Trading را انتخاب کنید.

ورود به بخش فیوچرز Coinex

اگر اولین باری باشد که در صرافی کوینکس معاملات فیوچرز انجام می‌دهید، پلتفرم می‌گوید که شما با این حساب کاربری تاکنون معاملات فیوچرزی در صرافی انجام نداده‌اید. آیا تمایل دارید این معاملات را برای خودتان فعال کنید؟

با کلیک روی Confirm موافقت خود را اعلام کرده و به پیام بعدی انتقال پیدا می‌کنید:

فعال کردن بخش فیوچرز

در این پیام نیز پلتفرم سعی کرده است ریسک‌های معاملات فیوچرز کوینکس را به شما گوشزد کند. در متن پیام عنوان شده که بازار مورد نظر از ریسک بالایی برخوردار است و در صورتی که مدیریت ریسک بلد نباشید، احتمال دارد سرمایه‌های کلانی را از دست بدهید.

  • با فعال کردن تیک عبارت I’ve Read… با هشدار موافقت کرده‌اید.
  • و باید روی دکمه Confirm کلیک کنید تا به صفحه بعد انتقال پیدا کنید.

تایید آگاه بودن از ریسک معاملات فیوچرز

در این پیام نیز عنوان شده است که معاملات فیوچرز کوینکس برای شما فعال شده و اکنون می‌توانید به دستورالعمل و راهنمای این معاملات برای تریدرهای تازه‌کار و مبتدی دسترسی داشته باشید.

  • اگر تمایل به مطالعه این دستورالعمل دارید، روی گزینه Start Newbie Guide و در غیر این‌صورت برای رد این مرحله روی گزینه ‌Next Time کلیک کنید.

مطالعه دستورالعمل ها

بازار معاملات فیوچرز کوینکس به‌صورت تصویر زیر در اختیار شما قرار می‌گیرد. در سمت چپ تصویر، لیست بلند بالایی از جفت ارزهای معاملاتی را مشاهده می‌کنید که بر اساس دو ارز تتر (USDT) و یو‌اس‌دی کوین (USDC) مرتب شده‌اند. شما می‌توانید بسته به نیاز خود هر دو ارز را به‌عنوان جفت معاملاتی انتخاب کنید اما معمولاً اغلب در معاملات فیوچرز از تتر (USDT) به‌عنوان استیبل‌کوین جفت معاملاتی استفاده می‌شود.

صفحه فیوچرز صرافی کوینکس

  • در بخش بالای این جفت ارزهای دیجیتال معاملاتی نیز می‌توانید بر اساس موارد زیر توکن‌های مورد نظرتان را لیست کرده و پیدا کنید.
  • همه جفت ارزهای لیست شده (All)
  • جفت ارزهای مبتنی بر بلاکچین سولانا (Solana)
  • میم کوین‌ها (MEME)
  • ارزهای دیجیتال اکوسیستم بیت‌کوین (BTC Ecosystem)
  • و مواردی از این دست که می‌توانید مشاهده کنید.

انتخاب نوع ارز

ضمن موارد بالا، قابلیت سرچ کردن جفت ارز مورد نظر در قسمت فوقانی فیلد نیز فراهم شده است. به‌علاوه دو نوع معاملات فیوچرز که قابلیت استفاده دارند هم در بخش بالای پنل سمت چپ تصویر ارائه شده‌اند که این دو نوع معاملات فیوچرز عبارتند از:

  1. قرارداد خطی (Linear Contract)
  2. قرارداد معکوس (Inverse Contract)

قرارداد خطی:

در صورتی که معاملات نوع اول یعنی قراردادهای خطی یا لاینار (Linear Contract) را انتخاب کنید، فقط باید توکن تتر (USDT) را به‌عنوان وثیقه نگه دارید. در واقع در این نوع از قراردادها، قیمت بر اساس توکن تتر (USDT) تعیین شده و تسویه حساب نیز با استفاده از همین توکن صورت خواهد گرفت. با توجه به اینکه تتر (USDT) یک استیبل‌کوین با قیمت تقریباً ثابت معادل 1 دلار آمریکا (USD) است، بنابراین با استفاده از این نوع معاملات خطی فرصت آن را خواهید داشت تا از ریسک نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال مختلف در امان بمانید.

به عنوان مثال، زمانی که قرارداد خطی را برای ارز دیجیتال بیت کوین، یعنی جفت ارز BTC/USDT فعال می‌کنید، حتی در صورت ریزش قیمت بیت‌کوین نیز هیچ تاثیری در دارایی پایه خود، یعنی استیبل‌کوین تتر احساس نخواهید کرد.

قرارداد معکوس:

اما در مورد قراردادهای معکوس (Inverse Contract) ماجرا کمی فرق می‌کند! این قراردادها، به معاملاتی گفته می‌شوند که تنها زمانی که کوین تسویه حساب را در اختیار داشته باشید، اجرایی می‌شوند… می‌پرسید این جمله یعنی چه؟!

برای درک ماجرا به این مثال عینی توجه کنید:

قرارداد معکوس جفت ارز معاملاتی BTC/USDT را در نظر داشته باشید؛ اگر چه قیمت این قرارداد به دلار است اما برای تسویه حساب، شما حتماً باید ارز بیت‌کوین داشته باشید. در واقع قراردادهای معکوس زمانی مناسب بوده و برای شما به‌عنوان تریدر کارکرد دارند که پیش‌بینی می‌کنید قیمت ارز پایه جفت معاملاتی که به‌ عنوان وثیقه قرار داده می‌شود، رشد خواهد کرد.

با این اوصاف، با رشد این ارز پایه، شما علاوه بر سودی که از قرارداد آتی یا فیوچرز کسب می‌کنید، یک سود مجزا نیز از محل افزایش قیمت رمز ارز پایه دریافت خواهید کرد که می‌تواند در نهایت به نفع‌تان تمام شود (اگر درست مدیریت کنید).

  • با کلیک روی جفت ارز مشخص شده در بالای نمودار قیمتی نیز می‌توانید ارز پایه را تغییر داده یا بازارهای اسپات و مارجین با اهرم 10X، را برای معامله انتخاب کنید.

انتخاب نوع ارز و اهرم

تعدادی از مهم‌ترین اطلاعات بازار در مورد ارز دیجیتال انتخابی، در بخش بالای نمودار نمایش داده شده‌اند. این اطلاعات شامل موارد زیر هستند:

  • تغییرات قیمت طی 24 ساعت گذشته (24H Change)
  • ایندکس (Index)
  • مارک (Mark)
  • فاندینگ ریت (Funding Rate)
  • بیشترین قیمت طی 24 ساعت اخیر (24H Highest)
  • کم‌ترین قیمت طی 24 ساعت اخیر (24H Low)
  • حجم کل معاملات طی 24 ساعت اخیر (24H Volume)
  • اوپن اینترست (Open Interest) و …

اطلاعات تکمیلی انتخاب ارز دیجیتال مربوطه

در زیر این بخش نیز تنظیمات و ابزارهای تکنیکال چارت قیمتی قرار داده شده است، که ارائه دهنده اصلی آن پلتفرم تریدینگ ویو (Trading View) است:

  • اولین گزینه مربوط به انتخاب تایم فریم است که از چند دقیقه تا چند ماه یا حتی چند سال، قابل تعیین است.
  • گزینه بعدی مربوط به اندیکاتورهای تکنیکال (Indicators) است و پس از آن نیز تنظیمات نمودار، نوع نمودار که در حال حاضر از نوع کندل استیک است و افزودن توکن مقایسه‌ای ارائه شده است.
  • به علاوه شما می‌توانید از گزینه‌های انتهایی این نوار ابزار صفحه را به حالت فول اسکرین (Full Screen) در آورید یا این‌که از آن اسکرین شات تهیه کنید.
  • فضای میانی مربوط به چارت قیمتی است که احتمالاً با آن آشنایی دارید.

تنظیمات و ابزارهای تکنیکال چارت قیمتی

  • در پنل سمت راست نیز می‌توانید، دفتر کل سفارش‌های ارز دیجیتال مورد نظرتان را مشاهده کنید. کل سفارش (Total)، مقدار سفارش (Amount) و مبلغ سفارش (Price) به‌صورت مداوم در این لیست به‌روزرسانی می‌شود و می‌توانید از آن برای مدیریت سفارش‌ها و پوزیشن‌های معاملاتی خود استفاده کنید.

کل سفارش های ثبت شده فعال

اما مهم‌ترین بخش، در انتهای صفحه و زیر چارت قیمتی واقع شده است، ببینیم که تنظیمات مورد نیاز در این بخش که در واقع پنل اصلی معاملات فیوچرز کوینکس است، چه هستند.

تنظیمات معاملات فیوچرز

راهنمای معاملات فیوچرز کوینکس

  • اولین کاری که لازم است انجام دهیم، کلیک روی Cross برای تنظیم نوع مارجین و همین‌طور اهرم یا لوریج معامله است. با کلیک روی این گزینه، پنلی به شکل زیر برایتان فعال می‌شود.

انتخاب مقدار لوریج

در حالت کلی، مارجین (Margin) در صرافی کوینکس دو حالت دارد:

  1. مارجین ایزولیتد (Isolated)
  2. مارجین کراس (Cross)

در مارجین ایزولیتد، مارجین شما مشخص و محدود است. این مارجین منحصر به این پوزیشن معاملاتی است و عملاً دست شما برای افزایش یا کاهش آن چندان باز نیست. این در حالی است که در حالت مارجین کراس، کل موجودی در دسترس شما در صرافی می‌تواند در قالب مارجین در این پوزیشن معاملاتی استفاده شود. پس می‌توانید آن را شارژ کرده و در صورت نیاز افزایش دهید.

مقدار لوریج در فیوچرز Coinex

اهرم یا لوریج معاملات نیز می‌تواند تا سقف 100X تنظیم شود. توجه داشته باشید که در صورت انتخاب لوریج‌های بالاتر، اگر چه شانس خود را برای کسب سود بیشتر می‌کنید، اما ریسک معاملاتی بیشتری را نیز تجربه خواهید کرد.

  • در گوشه سمت راست، از طریق آیکون کنار Tutorials نیز می‌توانید اطلاعات مرتبط با سفارش‌گذاری و معاملات فیوچرز کوینکس را مطالعه کنید.

گزینه مطالعه بخش فیوچرز

یکی از مهم‌ترین این اطلاعات کارمزدهای تراکنش برای معاملات فیوچرز کوینکس است که به شرح زیر عنوان شده است:

  • کارمزد میکر (Maker): 0.03 درصد
  • کارمزد تیکر (Taker): 0.05 درصد

این کارمزدها در صورت ارتقای سطح کاربری تخفیف خواهند گرفت، این‌جا سطح کاربری VIP0 است که در بخش‌های بعدی مقاله به تفصیل در موردش صحبت خواهیم کرد.

  • تنظیمات بسیار مهم بعدی، نوع سفارش(Order) شما است. چهار حالت ممکن که بازار فیوچرز کوینکس در اختیار شما قرار داده است به شرح زیر هستند:
    1. سفارش لیمیت (Limit)
    2. سفارش مارکت (Market)
    3. سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
    4. سفارش استاپ مارکت (Stop Market)

انواع سفارشات

ببینیم که تفاوت‌های این چهار نوع سفارش در بازار فیوچرز کوینکس چیست؟

سفارش لیمیت (Limit)

زمانی که سفارش لیمیت (Limit) را انتخاب می‌کنید، در اصل قصد دارید نقطه ورود به پوزیشن معاملاتی را خودتان مشخص کنید. برای این منظور، کافی است پس از انتخاب این حالت در فیلد مربوط به Price قیمت مورد نظرتان برای اجرای پوزیشن معاملاتی را وارد کنید.

سفارش مارکت (Market)

زمانی که سفارش خود را در حالت مارکت (Market) قرار می‌دهید، از سیستم و پلتفرم صرافی کوینکس می‌خواهید تا به‌صورت خودکار، بر اساس قیمت لحظه‌ای بازار سفارش شما را اجرا کند.

در این شرایط، نیازی به تعیین دستی قیمت نخواهد بود و سیستم خودش بر اساس روند قیمتی حاکم بر بازار آن‌ را تعیین و پوزیشن معاملاتی را بلافاصله اجرا می‌کند. قیمتی هم که برای این منظور انتخاب می‌شود، عموماً بهترین قیمتی است که در لحظه، در سطح بازار به ثبت می‌رسد.

سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)

سفارش نوع استاپ لیمیت (Stop Limit)، حالتی است که برای تعیین قیمت، درست مثل اوردرهای لیمیت خودتان رقم ورود به معامله را مشخص می‌کنید، اما برای استاپ معامله یا همان حد ضرر نیز رقمی را مشخص می‌کنید. این رقم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دستی بر اساس محاسبات شخصی خودتان
  • معادل آخرین قیمت بازار (Latest Price)
  • معادل قیمت بازار (Market Price)
  • معادل قیمت ایندکس (Index Price)

برای انتخاب این حالت‌ها نیز کافی است آیکون کناری فیلد Stop را بزنید تا منوی مورد نظر برایتان باز شود.

سفارش استاپ مارکت (Stop Market)

در نهایت در مورد سفارش‌گذاری از نوع استاپ مارکت (Stop Market) نیز کافی است استاپ معامله را مشخص کنید که باز هم گزینه‌های پیش رو، شامل موارد زیر هستند:

  • بر اساس محاسبات شخصی خودتان
  • آخرین قیمت بازار (Latest Price)
  • قیمت بازار (Market Price)
  • قیمت ایندکس (Index Price)

رقم ورود به معامله نیز از روی قیمت لحظه‌ای بازار، یعنی بهترین قیمت محاسبه شده و به صورت اتوماتیک تنظیم می‌شود. اکنون کافی است در فیلد Amount مقدار یا حجم معامله را بر اساس بیت‌کوین (BTC)، ارز انتخابی یا تتر (USDT)، جفت معاملاتی را انتخاب کرده و پوزیشن لانگ یا شورت خود را فعال کنید.

حد سود و حد ضرر (TP/SL) در معاملات فیوچرز کوینکس

یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین قابلیت‌های ارائه شده در معاملات فیوچرز کوینکس که در اختیار کاربران قرار داده شده، قابلیت تنظیم حد سود و حد ضرر (TP/SL) در آن است. برای دسترسی به این قابلیت، کافی است در انتهای پنل معاملاتی تیک TP/SL را فعال کنید.

  • اکنون کافی است در فیلد حد سود یا تیک پرافیت (Take Profit) حد سود مورد نظرتان و در فیلد مربوط به حد ضرر یا استاپ لاس (Stop Loss) نیز حد ضرر مورد نظرتان را وارد کنید.

تنظیم حد سود و ضرر

شاید این سوال مهم برایتان پیش بیاید که چه لزومی برای انجام این کار وجود دارد و چرا باید حد سود و حد ضرر را تنظیم کنیم؟! برای پاسخ به این سوال، بیایید یک مثال مهم عینی را با هم بررسی کنیم:

فرض کنید در حال معامله ارز دیجیتال بیت کوین (BTC) در بازار فیوچرز کوینکس هستید و بر اساس تحلیل‌هایی که انجام داده‌اید، پیش‌بینی‌ می‌کنید که قیمت این ارز که الان مثلاً 50 هزار دلار است، تا 55 هزار دلار نیز افزایش خواهد یافت. در نتیجه خیلی سریع دست به کار می‌شوید، یک پوزیشن خرید یا لانگ برای آن باز می‌کنید و سرگرم کار و زندگی‌تان می‌شوید!

دو سناریو در این‌جا پیش می‌آید:

  1. قیمت بیت‌کوین به یک‌باره صعود کرده و به 55 هزار دلار رسیده و دوباره به 50 هزار دلار بر می‌گردد!
  2. قیمت بیت‌کوین بر خلاف تحلیل‌های شما ریزش کرده و به 45 هزار دلار می‌رسد و لیکوئید می‌شوید!!

در هر دو حالت، احتمالاً وقتی پلتفرم را باز می‌کنید تا ببینید که چه در بازار می‌گذرد، تا مرز سکته پیش می‌روید!! اما تصور کنید یک حد سود روی 53 هزار دلار و یک حد ضرر هم رو 48 هزار برای این معامله تعریف می‌کردید.

در این حال، زمانی که سناریوی اول رخ می‌داد، سیستم به صورت خودکار قبل از این‌که اصلاح قیمیت اتفاق بیفتد روی 53 هزار دلار سفارش شما را بسته و دارایی‌هایتان را نقد می‌کرد و شما بسته به مارجین و اهرمی که انتخاب کرده بودید، سود خود را برداشت می‌کردید.

در عین حال، در صورت ریزش بازار نیز پوزیشن معاملاتی روی 48 هزار دلار به صورت خودکار بسته می‌شد و لیکوئیدتان نمی‌کرد.

به همین سادگی، می‌توان متوجه شد که یکی از مهم‌ترین بخش‌ها و جزئیات در معاملات فیوچرز کوینکس، همین حد سود و حد ضرر هستند که خلیلی بیشتر باید در موردشان مطالعه کنید، یاد بگیرید و حتماً آن‌ها را استفاده کنید. حد سود و حد ضرر، دقیقاً همان ابزارهایی هستند که بارها تحت عنوان مدیریت ریسک در موردشان صحبت کرده‌ایم.

پیگیری معاملات فیوچرز کوینکس

بسیار خوب… تا این‌جای مقاله آموزش معاملات فیوچرز در کوینکس را داشتیم و تصور کنید که توانسته‌اید بر اساس آموخته‌های خود یک پوزیشن معاملاتی لانگ برای بیت‌کوین در این صرافی فعال کنید. اکنون می‌توانید از طریق پنل پیگیری معاملات فیوچرز کوینکس، که در زیر پنل معاملاتی قرار گرفته است، پوزیشن‌های خود را بررسی، پیگیری و مدیریت کنید. بخش‌های مختلفی که در این پنل در دسترس هستند، به شرح زیر هستند:

  • معاملات در حال اجرا (Current Positions)
  • سفارش‌هایدر حالت تعلیق (Pending Orders)
  • تاریخچه سفارشات (Order History)
  • تاریخچه پوزیشن‌ها (Position History)

بخش تاریخچه سفارشات فعال و انجام شده

چند نکته مهم در مورد معاملات فیوچرز کوینکس

علاوه بر قابلیت‌هایی که در بخش قبل به عنوان پنل معاملاتی بازار فیوچرز کوینکس توضیح دادیم، این صرافی یک‌سری ابزارهای کمکی دیگر هم در اختیار معامله‌گران خود قرار داده است که می‌توانند بسیار کاربردی و کمک کننده باشند.

ماشین حساب فیوچرز کوینکس

به‌عنوان مثال، در گوشه سمت راست پنل معاملاتی یک ماشین حساب برای راحتی کار تریدرها قرار داده شده است که می‌توانید از آن برای انجام محاسبات ریاضی و تخمین ارقام مورد نیاز خود هنگام سفارش‌گذاری استفاده کنید. ارقامی مانند نمونه‌های زیر:

  • میزان درآمد حاصل از معامله (Revenue)
  • قیمت نهایی معامله بر اساس سود مشخص (Target Price)
  • قیمت لیکوئید شدن معامله ( Price)

ماشین حساب بخش فیوچرز

آموزش فیوچرز کوینکس در اپلیکیشن موبایلی

اگر چه مراحل انجام معاملات فیوچرز کوینکس چه در اپلیکیشن موبایلی آن و چه در پلتفرم تحت وب یکسان است، اما برای این‌که ابهامات شما پیرامون این موضوع بر طرف شود، خیلی مختصر در مورد نحوه اجرای سفارش‌ها در بازار فیوچرز کوینکس در اپلیکیشن موبایلی آن نیز توضیح می‌دهیم.

برای دانلود و نصب اپلیکیشن موبایلی، می‌توانید از آیکون دانلود موجود در گوشه سمت راست بالای صفحه اصلی وب‌سایت کوینکس استفاده کنید که یک کد کیوآر (QR Code) در اختیار شما می‌دهد. با اسکن این کد، به راحتی اپلیکیشن کوینکس (CoinEx App) قابل دانلود و نصب خواهد بود.

لینک های نصب اپ Coinex

با این حال، برای دانلود مستقیم می‌توانید از اپ استور (App Store) و گوگل پلی (Google Play) نیز استفاده کنید. کافی است عبارت Coinex را تایپ کنید تا به اپ موبایلی آن دسترسی پیدا کنید. لینک‌های مستقیم دانلود آن نیز عبارتند از:

پس از نصب، ثبت‌نام در صرافی و شارژ حساب، لازم است طبق مراحل زیر عمل کنید.

  • از منوی پایین صفحه، روی گزینه Futures کلیک کرده و در هشدار باز شده، Got It را بزنید:

ورود به بخش فیوچرز در حالت موبایل

وارد پنل معاملاتی فیوچرز کوینکس می‌شوید که دقیقاً همان تنظیماتی را دارد که در پلتفرم دسکتاپی آن توضیح داده‌ایم.

  • اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب جفت ارز معاملاتی است که با کلیک رو BTC-USDT که به‌صورت پیش‌فرض فعال است قابل انتخاب است. پس از آن نیز کافی است تنظیمات مربوط به مارجین (Margin Mode) و اهرم یا لوریج را انجام دهید.

انتخاب نوع ارز معاملاتی، تنظیمات مارجین و انتخاب اهرم معاملاتی

باز هم گزینه‌هایی که برای نوع مارجین داریم عبارتند از:

  1. مارجین ایزولیتد (Isolated)
  2. مارجین کراس (Cross)

انتخاب نوع مارجین

پس از مارجین، نوبت به انتخاب نوع سفارش می‌رسد. برای این منظور، روی فیلد Limit کلیک کنید تا منوی آن باز شود و بتوانید از چهار گزینه پیشنهادی برای اوردرگذاری استفاده کنید:

  • سفارش لیمیت (Limit)
  • سفارش مارکت (Market)
  • سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
  • سفارش استاپ مارکت (Stop Market)

اکنون کافی است مقدار سفارش را بر اساس تتر (USDT) یا بیت‌کوین (BTC) یا هر ارز دیجیتال دیگری که قصد معامله دارید در فیلد Amount مشخص کنید.

تنظیمات مربوط به حد سود و حد ضرر (TP/SL) را نیز با فعال کردن تیک آن انجام دهید و سفارش خود را با کلیک روی Confirm نهایی کنید.

تعیین حد سود و ضرر

برای دسترسی به چارت قیمتی و تحلیل و رصد آن نیز کافی است از منوی بالای صفحه، روی علامت کندل کلیک کنید تا به چارت قیمتی ارز دیجیتال مورد نظر هدایت شوید.

چارت قیمتی ارز مربوطه

کارمزد معاملات فیوچرز کوینکس

برای این‌که بتوانید کارمزد معاملات فیوچرز کوینکس را مشاهده کنید، می‌توانید از جدول‌های زیر استفاده کنید. همان‌طور که قابل مشاهده است، کارمزدهای معاملات فیوچرز (Futures Trading Fees) برای طرفین تیکر (Taker) و میکر (Maker) متفاوت بوده و بر اساس سطح کاربری نیز قابل تغییر است:

سطح کاربری مقدار CET هولد شده کارمزد فیوچرز میکر کارمزد فیوچرز تیکر
LV-0 0.030 درصد 0.050 درصد
LV-1 بیش از 1000 توکن 0.028 درصد 0.048 درصد
LV-2 بیش از 10 هزار توکن 0.026 درصد 0.046 درصد
LV-3 بیش از 100 هزار توکن 0.024 درصد 0.044 درصد
LV-4 بیش از 500 هزار توکن 0.022 درصد 0.042 درصد
LV-5 بیش از 1 میلیون توکن 0.020 درصد 0.040 درصد

در صورتی که تمایلی به هولد کردن CET نداشته باشید، باز هم شانس ارتقای سطح کاربری و تخفیف در کارمزدهای فیوچرز کوینکس را خواهید داشت. شما می‌توانید بر اساس حجم معاملات ماهانه خود، سطح کاربری‌تان در صرافی کوینکس را بالا برده و در کارمزدهای معاملات فیوچرز این صرافی تخفیف بگیرید:

سطح کاربری رنکینگ (Ranking) کارمزد فیوچرز میکر کارمزد فیوچرز تیکر
VIP-0 0.030 درصد 0.050 درصد
VIP-1 30 درصد 0.000 درصد 0.030 درصد
VIP-2 کمتر از 70 درصد 0.000 درصد 0.025 درصد
VIP-3 کمتر از 45 درصد 0.005- درصد 0.025 درصد
VIP-4 کمتر از 25 درصد 0.010- درصد 0.025 درصد
VIP-5 کمتر از 10 درصد 0.015- درصد 0.025 درصد

فرمول محاسبه رنکینگ: Last-month spot trading volume ≥ 1,000,000 USD

جمع‌بندی

صرافی کوینکس (CoinEx) در حال حاضر جزو معدود صرافی‌های متمرکز ارز دیجیتال دنیا با رنکینگ بالا است که حاضر شده علیرغم تحریم‌های بین‌المللی به کاربران ایرانی ارائه خدمات دهد. شما می‌توانید حتی بدون احراز هویت نیز در این صرافی فعالیت کرده و از انواع خدمات و معاملات آن کسب سود کنید.

مهم‌ترین بازاری که عمده کاربران ایرانی صرافی کوینکس در آن حضور و فعالیت دارند، بازار فیوچرز کوینکس (CoinEx Futures Market) است.

در این بازار، قابلیت انجام معاملات اهرمی ارائه شده است و شما می‌تواند چهار نوع سفارش را با لوریج 1:1 الی 1:100 انجام دهید. انواع این سفارش‌ها عبارتند از:

  • سفارش لیمیت (Limit)
  • سفارش مارکت (Market)
  • سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
  • سفارش استاپ مارکت (Stop Market)

این‌که هر یک از سفارش‌های فوق چه ماهیتی دارند و چگونه اعمال می‌شوند، نحوه تعیین مارجین در معاملات فیوچرز کوینکس به چه صورت است و روند کلی سفارش‌گذاری در این صرافی، در متن مقاله کاملاً توضیح داده شده است.

شما می‌توانید آموزش فیوچرز کوینکس را هم در پلتفرم دسکتاپی این صرافی و هم در اپلیکیشن موبایلی آن به صورت گام به گام و تصویری مطالعه کنید. ضمن آن‌که نکات مهم، توضیحات تکمیلی و کارمزدهای معاملات فیوچرز کوینکس نیز پوشش داده است.

سوالات متداول

  1. منظور از بازار فیوچرز کوینکس چیست؟

بازار فیوچرز کوینکس یکی از مهم‌ترین بازارهای این صرافی است که به کاربران قابلیت انجام معاملات آتی یا فیوچرز به‌صورت اهرمی را می‌دهد. شما می‌توانید در این بازار، بر اساس روندهای قیمتی پیش‌بینی شده بازار روی کاهش یا افزایش قیمت ارزهای دیجیتال معامله به نوعی شرط‌بندی کنید.

  1. اهرم یا لوریج در معاملات فیوچرز کوینکس چقدر است؟

اهرم یا لوریج در معاملات فیوچرز کوینکس می‌تواند از 1:1 الی 1:100 متغیر باشد. این‌که چه اهرمی را انتخاب می‌کنید کاملاً اختیاری است اما توجه داشته باشید که اهرم‌های بالاتر، اگرچه پتانسیل سود بیشتری هم دارند، اما سطح بسیار بالاتری از ریسک را نیز متوجه شما می‌کنند. در صورت انتخاب اهرم‌های بالا، باید به مدیریت ریسک مسلط باشید وگرنه سرمایه خود را از دست خواهید داد.

  1. کارمزد معاملات فیوچرز کوینکس چقدر است؟

کارمزدهای معاملات فیوچرز کوینکس برای طرفین تیکر (Taker) و میکر (Maker) متفاوت بوده و بر اساس سطح کاربری نیز قابل تغییر است. اگر تازه‌وارد هستید، سطح کاربری شما VIP0 بوده و کارمزد میکر معادل 0.03 درصد، و کارمزد تیکر معادل 0.05 درصد است؛ با ارتقای سطح کاربری، کارمزدها کاهش خواهند یافت. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید از جداول متن نیز استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *