آموزش ترید در صرافی کوینکس

ترید در صرافی کوینکس یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس (CoinEx) یکی از محبوب‌ترین و پربازده‌ترین راه‌های کسب درآمد با وجود سرمایه اندک است. شما برای این‌که در بازارهای مالی دیگر نظیر طلا یا خودرو و غیره… کسب درآمد داشته باشید، نیاز به سرمایه‌های بالا دارید و در عین حال، باید به‌صورت بلند مد یا دست کم میان مدت هم سرمایه‌گذاری کنید. این در حالی است که بازار ارزهای دیجیتال، بازار به شدت پر نوسان است که همین نوسانات پتانسیل سود بالایی به آن بخشیده است.

در عین حال، با توجه به این‌که بسیاری از صرافی‌های ارز دیجیتال متمرکز خارجی به دلیل تحریم‌های بین‌المللی دسترسی کاربران ایرانی به پلتفرم خود را محدود کرده‌اند، تنها چند صرافی مثل کوینکس برای کاربران ایرانی باقی مانده‌اند تا در آن‌ها خرید و فروش کرده، ترید انجام دهند و درآمدزایی کنند.

در صورتی که قبلا ثبت نام کوینکس خود را تکمیل نکرده اید، می‌توانید با کلیک روی لینک زیر از پاداش ثبت نام و تخفیف کارمزد نیز بهره مند شوید:

صرافی کوینکس، با وجود طیف گسترده‌ای از خدمات و پشتیبانی از ارزهای دیجیتال متنوع بازار، بدون احراز هویت نیز حاضر به ارائه خدمات به کاربران ایرانی است و از این رو، آموزش ترید در صرافی کوینکس یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس می‌تواند کمک زیادی به علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری و فعالیت در این حوزه کند. پس با ما همراه باشید.

مروری کلی بر صرافی کوینکس (CoinEx)

قبل از پرداختن به موضوع اصلی مقاله که آموزش ترید در صرافی کوینکس یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس است، بد نیست نگاهی کلی به صرافی کوینکس داشته باشیم.

صرافی کوینکس (CoinEx) یک صرافی ارز دیجیتال متمرکز (Centralized) است که در سال 2017 میلادی راه‌اندازی شده و دفتر مرکزی آن در هنگ کنگ استقرار دارد.

داده‌های وب‌سایت تریدرز یونیون حاکی از آن است که بخش عمده‌ای از کاربران صرافی کوینکس از کشورهای ایران، ایالات متحده آمریکا و ژاپن هستند. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که بر اساس داده‌های این وب‌سایت، چیزی در حدود 67.3 درصد از کاربران صرافی کوینکس را ایرانی‌ها تشکیل داده‌اند!

صرافی کوینکس، طیف گسترده‌ای از خدمات را ارائه می‌دهد که مهم‌ترین‌شان عبارتند از:

  • تبدیل ارز (Swap)
  • معاملات نقدی یا اسپات (Spot Trading)
  • معاملات مارجین (Margin Trading)
  • معاملات استراتژیک (Strategic Trading)
  • معاملات فیوچرز (Futures)
  • سپرده‌گذاری (Financials)
  • بازارسازی خودکار (AMM)
  • وام‌های کریپتویی (Loans)
  • و مواردی از این دست…

از نظر رنکینگ نیز صرافی کوینکس رتبه خوبی در بین صرافی‌های بزرگ متمرکز ارز دیجیتال جهان دارد. آخرین داده‌های منتشر شده از سوی وب‌سایت کوین مارکت کپ (Coin Market Cap) حاکی از آن هستند که این صرافی در رتبه 88 ام صرافی‌های رمز ارزی قرار گرفته است.

چند نکته مهم در مورد صرافی کوینکس برای کاربران ایرانی:

  1. احراز هویت در صرافی کوینکس اجباری نیست و بدون آن هم می‌توانید در این پلتفرم ترید کنید.
  2. در صورتی که احراز هویت را انجام ندهید، با محدودیت سقف برداشت روزانه 10 هزار دلاری روبه‌رو خواهید بود.
  3. امکان احراز هویت با استفاده از مدارک ایرانی، مثل کارت ملی یا گواهینامه رانندگی، هم در کوینکس وجود دارد.
  4. امکان تبدیل زبان پلتفرم، در برنامه دسکتاپی، به فارسی وجود دارد تا راحت باشید.
  5. تیم پشتیبانی کوینکس برای کاربران فارسی زبان ایرانی در دسترس است.
  6. اپلیکیشن موبایلی کوینکس برای اندروید و آی‌او‌اس نیز قابل دانلود و استفاده است.

آموزش اصطلاحات رایج در ترید

احتمالاً اولین چیزی که برای آموزش ترید در صرافی کوینکس یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس نیز داریم، ابتدا آموزش یک‌سری از اصطلاحات و مبانی پایه است. بر این اساس، با ادامه مقاله و یک‌سری از مهم‌ترین اصطلاحات مورد استفاده در ترید با ما همراه باشید.

ترید کردن (Trading)

اولین اصطلاحی که مورد استفاده قرار می گیرد، ترید کردن (Trading) است. در حالت کلی، ترید کردن عبارت است از خریدن یک دارایی در یک قیمت و فروش آن در قیمتی دیگر و کسب سود از اختلاف قیمتی مورد نظر.

در بازارهای سنتی، ترید کردن فقط یک‌طرفه است! یعنی شما فقط در صورتی می‌توانید به کسب سود برسید که روی قیمت پایین‌تر خرید کرده و در روی قیمت بالاتر دارایی مورد نظر را به فروش برسانید و از افزایش قیمت صورت گرفته سود برداشت کنید.

در بازار ارزهای دیجیتال، این‌طور نیست… این قابلیت برای شما فراهم شده است که در صورت پیش‌بینی روندهای نزولی در بازار، بتوانید از ریزش قیمتی هم کسب درآمد کنید. این‌که این اتفاق چطور در ترید کردن می‌افتد، در ادامه توضیح خواهیم داد.

ناگفته نماند که ترید کردن (Trading) معمولاً معاملات و خرید و فروش‌هایی را در بر می‌گیرد که در کوتاه مدت یا میان مدت انجام می‌شوند.

سرمایه‌گذاری کردن (Investing)

گفتیم که ترید کردن (Trading) معمولاً معاملات و خرید و فروش‌هایی را در بر می‌گیرد که در کوتاه مدت یا میان مدت انجام می‌شوند. سرمایه‌گذاری (Investing) نقطه مقابل ترید کردن است و شامل خرید و فرو‌ش‌ها یا معاملاتی می‌شود که برای بلند مدت در نظر گرفته شده‌اند.

مثلاً فرض کنید شما می‌خواهید مقداری بیت‌کوین (Bitcoin) خریداری کرده و به کیف پول‌تان انتقال دهید و کاری هم با آن‌ها ندارید. می‌خواهید صبر کنید و چند سال بعد در صورت افزایش قیمت آن‌ها را بفروشید. این حالت، سرمایه‌گذاری نام دارد که بیشتر شامل بازه‌های زمانی دو الی چند سال می‌شود.

معاملات نقدی یا اسپات (Spot)

بیایید یک مثال ساده را با هم مرور کنیم. فرض کنید قیمت بیت‌کوین در سطح بازار 50 هزار دلار است. شما به اندازه همان 50 هزار دلار بیت‌کوین خریداری می‌کنید و قیمت بیت‌کوین پس از مثلاً یک ماه، به 60 هزار دلار می‌رسد.

در زمان خرید، بیت‌کوین‌های خریداری شده به کیف پول اختصاصی شما در صرافی کوینکس انتقال یافته یا خودتان آن‌ها را از کوینکس برداشته و به یک کیف پول شخصی دیگر انتقال داده‌اید. خلاصه که بیت‌کوین‌ها در مالکیت شما هستند.

اکنون بعد از یک ماه، بیت‌کوین را فروخته و در ازای این معامله، 2 هزار دلار ناقابل سود به جیب می‌زنید. به این فرایند، خرید و فروش آنی، نقدی، نقطه‌ای یا اسپات (Spot) گفته می‌شود. معامله‌ای که:

  • مالک دارایی مورد نظر پس از خرید هستید
  • دارایی در کیف پول شخصی شما و در اختیار شما است
  • محدودیت زمانی برای فروش ندارد
  • بهای آن دقیقاً به اندازه ارزش آن پرداخت شده است
  • سود شما از معامله یا ضرر و زیان آن دقیقاً به اندازه ارزش دارایی و نوسانات آن است
  • فقط وقتی به سود می‌رسید که قیمت دارایی افزایش پیدا کند

معاملات مارجین (Margin)

اکنون تصور کنید که در همین معاملات، قابلیت این را داشته باشید که مقداری سرمایه هم از صرافی مورد نظر به‌صورت استقراضی دریافت کنید.

مثلاً خودتان فقط 25 هزار دلار داشته باشید و برای خرید یک عدد بیت‌کوین به ارزش 50 هزار دلار (به بزرگی اعداد توجه نکنید!) به اندازه 25 هزار دلار هم سرمایه از صرافی قرض کنید. در این حالت، به معامله معامله استقراضی یا مارجین (Margin) گفته می‌شود.

شما چه سود کنید و چه ضرر، صرافی در نهایت سرمایه مورد نظر را از شما کسر خواهد کرد. ضمن آن‌که در این نوع معامله دیگر مالک ارز دیجیتال مورد نظر نخواهید بود و فقط روی آن معامله می‌کنید.

معاملات آتی یا فیوچرز (Futures)

و اما شرایطی را هم متصور شوید که قابلیت این را داشته باشید که هم از روندهای صعودی بازار و هم از روندهای نزولی آن کسب درآمد کنید.

فرض کنید قیمت بیت‌کوین 50 هزار دلار است ولی پیش‌بینی‌هایی را شنیده‌اید یا خودتان تحلیل‌هایی را انجام داده‌اید که فکر می‌کنید قیمت دیر یا زود به 30 هزار دلار ریزش خواهد کرد. معاملات فیوچرز یا آتی (Futures) این فرصت را به شما می‌دهند که روی این روندهای نزولی هم معامله کنید.

به نوعی، در این معاملات شما روندهای بعدی را پیش‌بینی کرده و روی آن‌ها شرط‌بندی می‌کنید. باز هم شرایط مشابه معاملات مارجین است و ارز مورد نظر صرفاً مورد معامله قرار می‌گیرد و شما مالک آن نیستید (ارز به حساب شما یا کیف پول‌تان واریز خواهد شد).

اما چند نکته مهم در خصوص معاملات فیوچرز وجود دارد:

  • معاملات فیوچرز دارای اهرم‌ یا لوریج‌های بالا هستند.
  • معاملات فیوچرز کوینکس به‌صورت پرپچوال (Perpetual) هستند یعنی تاریخ انقضا ندارند.

در مورد اهرم یا لوریج، در ادامه صحبت خواهیم کرد. در مورد پرپچوال بودن معاملات نیز همین بس، که معمولاً معاملات آتی یا فیوچرز دو نوع هستند:

  • معاملات فیوچرز استاندارد (Standard Futures) که بعد از مدت مشخصی باید ببندید وگرنه بسته می‌شوند
  • معاملات فیوچرز پرپچوال (Perpetual Futures) که می‌توانید تا هر وقت خواستید باز نگه دارید

اهرم یا لوریج (Leverage)

در بخش معاملات مارجین توضیح دادیم که شما می‌توانید در کنار 25 هزار دلار خودتان، 25 هزار دلار هم از صرافی قرض کنید و معامله را با شانس بیشتری انجام دهید. در این حالت، در واقع شما از اهرم 1:2 – که گاهاً با 2X هم نشان داده می‌شود – استفاده کرده‌اید!

به این معنی که سرمایه خود را 2 برابر کرده‌اید. یکی از تفاوت‌های معاملات مارجین و فیوچرز در صرافی کوینکس هم همین است. این‌که لوریج در معاملات مارجین معمولا 10X است در حالی که در معاملات فیوچرز شما می‌توانید آن را از 1X تا 200X هم تنظیم کنید.

پس پتانسیل سود در معاملات فیوچرز بسیار بالاتر است ولی در عین حال، اوریج‌های بالا ریسک بسیار بالایی را هم به شما تحمیل می‌کند و ممکن است که باعث لیکوئید شدن‌تان شود.

لیکوئید شدن (Liquidation)

زمانی که شما از صرافی قرض می‌کنید و در قالب معاملات فیوچرز – یا مارجین – اقدام به معامله می‌کنید، شانس این را دارید که با سرمایه اندک خود، تا چند برابر آن ریسک کرده و به سود برسید. اما تصور کنید روند بازار آن‌طور که شما پیش‌بینی کرده بودید پیش نرود!

در این حالت، سرمایه اولیه شما به مرور کم‌تر و کم‌تر می‌شود. زمانی که این اتفاق تا جایی پیش رود که تقریباً فقط سرمایه قرض گرفته از صرافی برایتان باقی بماند، صرافی پوزیشن معاملاتی مورد را به‌صورت خودکار بسته، وجه خودش را برمی‌دارد و اعلام می‌کند که شما لیکوئید شده‌اید! یعنی شکست خورده‌اید و دیگر سرمایه‌ای برایتان نمانده است!!

این بدترین حالتی است که می‌تواند برای یک تریدر اتفاق بیفتد. ضمن آن‌که در نظر داشته باشید وقتی چندین و چند پوزیشن معاملاتی فعال در بازار دارید، لیکوئید شدن یکی از آن‌ها می‌تواند منجر به بسته شدن همه پوزیشن‌ها و اتمام کارتان باشد.

پوزیشن معاملاتی (Position)

در نهایت، منظور از پوزیشن معاملاتی هم موقعیت یا به زبان ساده‌تر سفارشی است که شما ایجاد کرده‌اید. در بازار اسپات، دو نوع سفارش داشتیم:

  • خرید (Buy)
  • فروش (Sell)

در معاملات فیوچرز هم اصطلاحاً دو نوع پوزیشن معاملاتی داریم:

  • لانگ (Long) که خرید هم نامیده می‌شود و زمانی است که فکر می‌کنید قیمت افزایش می‌یابد.
  • شورت (Short) که فروش هم نامیده می‌شود و زمانی است که فکر می‌کنید قیمت ریزش می‌کند.

در ادامه، زمانی که شروع به ترید در صرافی کردیم، بهتر با این پوزیشن‌های معاملاتی و انواع سفارش‌گذاری‌ها آشنا می‌شوید.

آموزش واریز و برداشت در صرافی کوینکس

گام دوم برای شروع ترید در صرافی کوینکس، شارژ حساب کاربری یا کیف پول شما در این صرافی است. این کار، اصطلاحاً واریز (Deposit) نامیده می‌شود که مراحل آن به شرح زیر است:

از منوی گوشه سمت راست بالای صفحه روی Assets کلیک کرده و سپس روی Deposit کلیک کنید:

انتخاب واریز در صرافی کوینکس

وارد صفحه‌ای به شکل زیر خواهید شد:

انتخاب ارز جهت واریز در صرافی کوینکس

  • در فیلد اول ارز دیجیتال را انتخاب کنید.
  • در فیلد دوم شبکه انتقال ارز را مشخص کنید.
  • آدرس عمومی ایجاد شده را کپی کنید.

اکنون کافی است این آدرس را در پنل برداشت کیف پول یا صرافی که می‌خواهید از آن ارز انتقال دهید وارد کرده و با مشخص کردن مقدار ارز، تراکنش را نهایی کنید.

توجه داشته باشید که معمولاً برای شارژ حساب، نیاز به تتر (USDT) دارید. شما می‌توانید این تتر را به‌صورت ریالی از صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی با کارت‌های پرداخت اینترنتی خود خریداری کرده و به راحتی آن را به کوینکس انتقال دهید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه واریز و برداشت هم می‌توانید سری به مقاله «آموزش واریز و برداشت در صرافی کوینکس» بزنید. اکنون با حساب کاربری شارژ شده، می‌توانید در کوینکس ترید کنید.

آموزش ترید در صرافی کوینکس: اسپات (Spot)

فرض کنید مقداری سرمایه اولیه دارید، نیاز نیست خیلی بالا باشد و حتی در حد 10 الی 20 دلار هم کافی است – و می‌خواهید مقداری ارز دیجیتال بیت‌کوین (Bitcoin) خریداری کنید.

روشی که انتخاب کرده‌اید اسپات است و می‌خواهید بیت‌کوین‌ها را در کیف پول خود نگه دارید تا وقتی که قیمت افزایش یافت، به فروش برسانید. البته، ممکن است فردی برای انتقال وجه به دیگران و مواردی از این دست هم نیاز به خرید اسپات ارز دیجیتال داشته باشد.

برای شروع خرید و فروش در صرافی کوینکس، اولین کاری که باید انجام دهید این است که از منوی بالای صفحه، روی Exchanges کلیک کرده و گزینه Spot Trading را انتخاب کنید:

انتخاب Spot Trading

وارد پنل معاملاتی اسپات کوینکس به شکل زیر می‌شوید:

پنل معاملاتی اسپات کوینکس

از قسمت ارزهای دیجیتال، جفت ارزهای لیست شده در سمت چپ تصویر می‌توانید ارز دیجیتال مورد نظرتان را انتخاب کنید. کافی است روی آن کلیک کنید تا برایتان فعال شود. امکان سرچ ارزهای دیجیتال مختلف هم برایتان فراهم شده است.

در بخش میانی صفحه، می‌توانید نمودار قیمتی ارز دیجیتال مورد نظرتان را مشاهده و در صورت نیاز، از ابزارهای موجود مثل اندیکاتورها (Indicators) برای تحلیل آن استفاده کنید. داده‌های قیمتی مهم ارز نیز در بخش بالایی نمودار برایتان فعال شده‌اند که می‌توانند اطلاعات خوبی را در مورد وضعیت بازار و ارز مورد نظر در اختیارتان قرار دهند.

در بخش سمت راست نیز یک‌سری از داده‌ها نمایش داده شده‌اند که مربوط به معاملات جفت ارز معاملاتی مورد نظر هستند. این‌که مثلاً قیمت معاملات در لحظه روی چه رقمی بسته می‌شود یا حجم معاملات به چه صورت است.

مهم‌ترین قسمت که قرار است با آن کار کنیم، پنل معاملاتی پایین صفحه است. شما می‌توانید در وهله اول نوع سفارش یا اوردر (Order) خود را در این بخش مشخص کنید:

  • سفارش لیمیت (Limit) قیمت‌گذاری به صورت دستی و دلخواه
  • سفارش مارکت (Market) قیمت‌گذاری بر اساس بهترین قیمت بازار
  • سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit) قیمت‌گذاری به صورت دستی و دلخواه با قیمت خروج از معامله
  • سفارش استاپ مارکت (Stop Market) قیمت‌گذاری بر اساس بهترین قیمت بازار با قیمت خروج از معامله

در واقع اگر دوست دارید خودتان قیمت خرید را مشخص کنید، می‌توانید حالت Limit را انتخاب کنید. در این حالت، زمانی سفارش اجرا می‌شود که قیمت به رقم مورد نظر شما برسد. اگر هم همین قیمت حاکم بر بازار برایتان اوکی است، می‌توانید حالت Market را انتخاب کنید.

در حالت‌‌های Stop نیز قیمت‌گذاری باز هم به همان شیوه است، با این تفاوت که نقطه توقف معامله نیز می‌توان برای آن تعریف کرد. اکنون کافی است در فیلد Value مقدار ارز را هم مشخص کنید و با کلیک روی Buy یا Sell ارز را خریداری کرده یا به فروش برسانید.

آموزش ترید در صرافی کوینکس: مارجین (Margin)

برای ورود به معاملات مارجین (Margin) صرافی کوینکس، باز هم طبق روالی که برای معاملات اسپات طی شد، کافی است از صفحه فرود صرافی و منوی بالای صفحه، گزینه Exchange را انتخاب کرده و روی Margin Trading کلیک کنید:

انتخاب حالت مارجین Margin Trading

با ورود به پنل معاملاتی مارجین، دقیقاً همان‌ چیزهایی که در پنل معاملات اسپات داشتیم را مشاهده خواهید کرد:

پنل معاملاتی مارجین

باز هم از لیست سمت چپ صفحه می‌توانید ارز دیجیتال یا به عبارت بهتر =جفت ارز معاملاتی مورد نظرتان را انتخاب کنید. از بخش میانی صفحه می‌توانید برای دریافت اطلاعات مورد نیاز خود در خصوص قیمت و سابقه معاملات استفاده کنید یا نمودار قیمتی را رصد کرده و از اندیکاتورها و ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنید و در سمت راست صفحه نیز دفتر سفارش‌ها بریتان فعال شده است.

همان‌طور که می‌توانید مشاهده کنید، اهرم یا لوریج مورد استفاده در معاملات مارجین صرافی کوینکس معادل 1:10 یا به عبارتی 10X است.

باز هم درست مثال معاملات اسپات، چهار نوع سفارش‌گذاری یا اوردرگذاری خواهیم داشت:

  • سفارش لیمیت (Limit) قیمت‌گذاری به صورت دستی و دلخواه
  • سفارش مارکت (Market) قیمت‌گذاری بر اساس بهترین قیمت بازار
  • سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit) قیمت‌گذاری به صورت دستی و دلخواه با قیمت خروج از معامله
  • سفارش استاپ مارکت (Stop Market) قیمت‌گذاری بر اساس بهترین قیمت بازار با قیمت خروج از معامله

در واقع اگر دوست دارید خودتان قیمت خرید را مشخص کنید، می‌توانید حالت Limit را انتخاب کنید. در این حالت، زمانی سفارش اجرا می‌شود که قیمت به رقم مورد نظر شما برسد. اگر هم همین قیمت حاکم بر بازار برایتان اوکی است، می‌توانید حالت Market را انتخاب کنید.

در حالت‌‌های Stop نیز قیمت‌گذاری باز هم به همان شیوه است، با این تفاوت که نقطه توقف معامله نیز می‌توان برای آن تعریف کرد. اکنون کافی است در فیلد Value مقدار ارز را هم مشخص کنید و با کلیک روی Activate Margin Trading ارز مورد نظر را خریداری کرده یا به فروش برسانید.

آموزش ترید در صرافی کوینکس: فیوچرز (Futures)

و اما برای ورود به معاملات فیوچرز (Futures) که معمولاً مورد علاقه تریدرها است و طیف گسترده‌ای از کاربران ایرانی نیز بیشتر برای دسترسی به همین بازار سراغ صرافی کوینکس می‌آیند، باید از منوی بالای صفحه گزینه Futures و سپس گزینه Futures Trading را انتخاب کنید:

گزینه Futures Trading در کوینکس

با ورود به بازار فیوچرز صرافی کوینکس مشاهده خواهید کرد که در کل تفاوت چندانی از نظر امکانات بین این بازار و دو بازار قبلی وجود ندارد:

ورود به بازار فیوچرز کوینکس

لیست سمت چپ تصویر شامل جفت ارزهای معاملاتی است. در بخش میانی صفحه داده‌های قیمتی مهم و همین‌طور نمودار قیمتی و ابزارها و اندیکاتورهای تکنیکال آن قرار گرفته است و دفتر سفارش‌ها و جزئیات آن‌ها نیز در سمت راست تصویر تعبیه شده‌اند.

اولین تنظیماتی که باید انجام دهید، تنظیمات مربوط به مارجین معامله و همین‌طور اهرم یا لوریج آن است. برای این منظور، در کنار عبارت Futures روی دکمه Cross/3X کلیک کنید:

تنظیمات مربوط به مارجین معامله

همان‌طور که در تصویر فوق نیز قابل مشاهده است، برای تنظیمات مارجین یا مارجین مد (Margin Mode) دو حالت می‌توانیم داشته باشیم:

  • کراس مارجین مد (Cross Margin Mode)
  • ایزولیتد مارجین مد (Isolated Margin Mode)

در صورتی که گزینه اول یعنی کراس مارجین مد (Cross Margin Mode) را انتخاب کرده باشید، همه سرمایه اولیه موجود در حساب فیوچرز شما به عنوان مارجین برای این پوزیشن معاملاتی استفاده خواهد شد.

این در حالی است که با انتخاب و فعال کردن گزینه ایزولیتد مارجین مد (Isolated Margin Mode) فقط مارجین حساب در بازار فعلی و برای باز نگهداشتن پوزیشن مورد نظر قابل استفاده خواهد بود و شما در ادامه می‌توانید مارجین را به‌ صورت دستی تغییر داده یا افزایش دهید.

پس از این‌که مارجین مد را انتخاب کردید، اکنون نوبت به تعیین اهرم می‌رسد. با استفاده از ماژول متحرک Adjust Leverage موجود، اهرم یا لوریج (Leverage) مورد نظرتان برای معاملات فیوچرز صرافی کوینکس را تعیین کنید. شما می‌توانید اهرم معاملات فیوچرز صرافی کوینکس را از 1X الی 100X تنظیم کنید.

نکته: توجه داشته باشید که هر چه اهرم یا لوریج مورد استفاده در معاملات فیوچرز کوینکس بالاتر باشد، ریسک معامله نیز بالاتر بوده و نیاز به مدیریت ریسک بیشتری هم خواهد داشت. با این اوصاف، بهتر است در خصوص تنظیم اهرم در معاملات، از رقم‌های پایین شروع کرده، مطالعه و آموزش داشته باشید و به مرور زمان با ارتقای دانش و مهارت معاملاتی آن را افزایش دهید.

پس از تنظیمات مارجین مد و لوریج، اکنون نوبت می‌رسد به انتخاب نوع سفارش؛ باز هم درست مثل بازارهای اسپات و مارجین، چهار گزینه برای سفارش‌گذاری یا اوردرگذاری پیش روی شما قرار خواهد داشت:

  • سفارش لیمیت (Limit) قیمت‌گذاری به صورت دستی و دلخواه
  • سفارش مارکت (Market) قیمت‌گذاری بر اساس بهترین قیمت بازار
  • سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit) قیمت‌گذاری به صورت دستی و دلخواه با قیمت خروج از معامله
  • سفارش استاپ مارکت (Stop Market) قیمت‌گذاری بر اساس بهترین قیمت بازار با قیمت خروج از معامله

در واقع اگر دوست دارید خودتان قیمت خرید را مشخص کنید، می‌توانید حالت Limit را انتخاب کنید. در این حالت، زمانی سفارش اجرا می‌شود که قیمت به رقم مورد نظر شما برسد. اگر هم همین قیمت حاکم بر بازار برایتان اوکی است، می‌توانید حالت Market را انتخاب کنید.

در حالت‌‌های Stop نیز قیمت‌گذاری باز هم به همان شیوه است، با این تفاوت که نقطه توقف معامله نیز می‌توان برای آن تعریف کرد. اکنون کافی است در فیلد Value مقدار ارز را هم مشخص کنید و با کلیک روی لانگ (Long) یا شورت (Short) پوزیشن معاملاتی مورد نظرتان را برای ارز انتخابی فعال کنید.

اما یک قابلیت بسیار مهم دیگر هم در معاملات فیوچرز صرافی کوینکس در اختیار کاربران قرار داده شده است که قابلیت تنظیم حد سود و حد ضرر (TP/SL) است. برای فعال کردن این قابلیت، که از اهمیت بسیار بالایی هم برخوردار است و در بخش‌های آتی مقاله بیشتر به آن خواهیم پرداخت، کافی است در انتخاب پنل معاملاتی تیک TP/SL را فعال کنید:

قابلیت تنظیم حد سود و حد ضرر (TP/SL)

همان‌طور که در تصویر نیز قابل مشاهده است، با فعال کردن تیک TP/SL دو فیلد برای شما فعال می‌شوند که می‌توانید در فیلد Take Profit حد سود و در فیلد Stop Loss حد ضرر معامله را وارد کنید.

آموزش پیگیری معاملات در صرافی کوینکس

بسیار خوب… تا این‌جای کار با نحوه خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی کوینکس یا نحوه ترید در صرافی کوینکس آشنا شدیم.

شما می‌توانید در خلال ترید کردن و انجام انواع معاملات در صرافی کوینکس، در بازارهای اسپات، مارجین و فیوچرز این صرافی، از طریق پنل پیگیری معاملات کوینکس که در زیر پنل معاملاتی هر بازار تعبیه شده است، پوزیشن‌های خود را بررسی، پیگیری و مدیریت کنید. بخش‌های مختلف این پنل معمولاً عبارتند از:

  • معاملات در حال اجرا (Current Positions)
  • سفارش‌هایدر حالت تعلیق (Pending Orders)
  • تاریخچه سفارشات (Order History)
  • تاریخچه پوزیشن‌ها (Position History)

حد سود و حد ضرر (TP/SL) چیست؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که لازم است در آموزش ترید در صرافی کوینکس یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس (CoinEx) گنجانده شود، حد سود و حد ضرر (TP/SL) است. حد سود (Take Profit) بالاترین میزان سودی است که شما تعیین می‌کنید تا با رسیدن به آن سیستم به صورت خودکار داداریی‌ها را نقد کرده و پوزیشن معاملاتی را ببندد؛ حد ضرر (Stop Loss) نیز بالاترین سطح ضرری است که مشخص می‌کنید تا به محض رسیدن به آن، سیستم دارایی‌ها را نقد کرده و پوزیشن معاملاتی را بندد.

اما ببینیم که این حد سود و حد ضرر که در صرافی کوینکس و سایر صرافی‌های رمز ارزی ارائه شده و از جمله مهم‌ترین ابزارهای مدیریت ریسک در معاملات اهرمی است، چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد.

یک مثال برای حالت سود و ضرر

فرض کنید طبق روالی که در معاملات اسپات داشتیم، قیمت بیت‌کوین روی 50 هزار دلار است و تحلیل‌هایی که انجام داده‌اید یا سیگنال‌هایی که دریافت کرده‌اید، این نوید را به شما می‌دهند که روند بازار صعودی خواهد بود و قیمت بیت‌کوین به شدت افزایش خواهد یافت.

بر همین اساس، یک پوزیشن معاملاتی لانگ باز می‌کنید و منتظر می‌مانید تا قیمت افزایش پیدا کند. حالت‌هایی که احتمال دارد بیافتد دو حالت هستند:

  • قیمت طبق محاسبات و پیش‌بینی‌های شما تا 55 هزار دلار بالا رفته و سپس شروع به ریزش یا اصطلاحاً اصلاح می‌کند
  • قیمت بر خلاف پیش‌بینی‌های شما و از اقبال بدتان به شدت سقوط می‌کند و تا 45 هزار دلار پایین می‌آید!!

در حالت اول، سناریوهایی که احتمال دارد اتفاق بیفتند به شرح زیر هستند:

  • خودتان دربست پای سیستم هستید و با رسیدن به حوالی قیمت 55 هزار دلار، پوزیشن را می‌بندید (قبل از سقوط یا بلافاصله بعد از آن)
  • خبری از نوسانات ندارید و مشغول کار و زندگی می‌شوید و زمانی می‌رسید که قیمت افزایش یافته، ریزش کرده و اکنون روی 49 هزار دلار است! یعنی نه تنها سود را از دست داده‌اید که کمی هم وارد ضرر شده‌اید!!
  • سیستم به‌صورت خودکار معامله را روی 54 هزار دلار بسته و دارایی‌هایتان را نقد کرده است

روشن است که حالت سوم، بهترین و ایده‌ال‌ترین چیزی است که می‌توانید تجربه کنید. این بهترین حالت و سناریو، همان اتفاقی است که حد سود برای شما رقم می‌زند. کافی است هنگام ایجاد پوزیشن لانگ، حد سود را روی 54 هزار دلار قرار می‌دادی (این ارقام غیر طبیعی و غیر اصولی هستند و صرفاً برای درک ماهیت حد سود و ضرر مطرح می‌شوند).

اما در حالت دوم یعنی سقوط قیمت هم سه سناریو داریم:

  • هم‌زمان با ریزش قیمت، خودتان پای معاملات هستید و با رد شدن از یک حدی پوزیشن را می‌بنیدد تا لیکوئید نشوید
  • خبری از نوسانات ندارید و مشغول کار و زندگی می‌شوید و زمانی می‌رسید که قیمت ریزش کرده و لیکوئید شده‌اید!! یا دست کم به قدری ضرر کرده‌اید که کار از کار گذشته است.
  • سیستم به‌صورت خودکار با رسیدن قیمت به 49 هزار دلار معامله را بسته و دارایی‌ها را نقد کرده است.

باز هم همان‌طور که می‌توان انتظار داشت، سناریوی سوم مورد قبول‌تر و مناسب‌ترین گزینه است و این، چیزی نیست جز حد ضرر یا استاپ لاس. کافی بود هنگام تنظیمات پوزیشن معاملات خود حد ضرر را روی 49 هزار دلار قرار می‌دادید تا به دردسر نیفتید.

جمع‌بندی

ترید در صرافی کوینکس یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس (CoinEx) یکی از محبوب‌ترین و پربازده‌ترین راه‌های کسب درآمد با وجود سرمایه اندک است. صرافی کوینکس (CoinEx) یک صرافی ارز دیجیتال متمرکز (Centralized) است که در سال 2017 میلادی راه‌اندازی شده و دفتر مرکزی آن در هنگ کنگ استقرار دارد.

این صرافی طیف گسترده‌ای از خدمات را ارائه می‌دهد که مهم‌ترین‌شان عبارتند از:

  • تبدیل ارز (Swap)
  • معاملات نقدی یا اسپات (Spot Trading)
  • معاملات مارجین (Margin Trading)
  • معاملات استراتژیک (Strategic Trading)
  • معاملات فیوچرز (Futures)
  • سپرده‌گذاری (Financials)
  • بازارسازی خودکار (AMM)
  • وام‌های کریپتویی (Loans)
  • و مواردی از این دست…

در این مقاله، پس از آموزش نحوه ثبت‌نام در صرافی و شارژ حساب (واریز و برداشت)، انواع معاملات اسپات، مارجین و فیوچرز در صرافی کوینکس آموزش داده شده است.

سوالات متداول

  1. خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس چگونه انجام می‌شود؟

شما می‌توانید از سه طریق اقدام به ترید یا خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس کنید:

  • معاملات اسپات یا قندی (Spot)
  • معاملات مارجین یا استقراضی (Margin) با اهرم 10X
  • معاملات فیوچرز یا آتی (Futures) با اهرم 1X الی 200X

هر سه روش معاملاتی در متن مقاله آموزش داده شده‌اند.

  1. آیا برای ترید در صرافی کوینکس احراز هویت لازم است؟

خیر… برای ترید در صرافی کوینکس نیازی به احراز هویت نیست و شما می‌توانید صرفاً با ثبت‌نام ساده در این صرافی نیز اقدام به ترید ارزهای دیجیتال کنید. فقط در صورت احراز هویت نکردن، سقف برداشت‌های روزانه شما 10 هزار دلار خواهد بود.

  1. کارمزد ترید در صرافی کوینکس چقدر است؟

کارمزد معاملات اسپات، فیوچرز و سایر کارمزدهای مرتبط با ترید ارز دیجیتال در کوینکس در متن مقاله توضیح داده شده است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *