خرید و فروش در حالت مارکت در کوینکس چگونه است؟ این سوالی است که شاید برای بسیاری از معاملهگران و تریدرهای فعال و در عین حال مبتدی در بازار ارزهای دیجیتال پیش بیاید. شما چه در بازار اسپات فعالیت داشته باشید و چه در بازار فیوچرز، یکی از متداولترین حالتهای سفارشگذاری که با آن سروکار خواهید داشت سفارش مارکت (Market) است.
سفارشی که در آن، خرید و فروش ارز دیجیتال در کوینکس بر اساس قیمت لحظهای بازار صورت میگیرد. در واقع، در این روش سفارشگذاری، شما بهعنوان خریدار یا فروشنده تعیینکننده قیمت نیستید و سیستم بهصورت خودکار بهترین قیمت موجود در بازار را برای سفارش شما در نظر میگیرد. در ادامه این مقاله، قصد داریم بیشتر در مورد خرید و فروش در حالت مارکت در Coinex صحبت کرده و آن را در دو بازار اسپات و فیوچرز آموزش دهیم.
سفارش مارکت یا فوری چیست؟
همانطور که در بخش نیز اشاره شد، سفارش مارکت، فوری یا بازار (Market Order) یکی از انواع سفارشگذاریهای مرسوم در بازارهای مالی و ارز دیجیتال دیجیتال است که روی قیمت فعلی بازار صورت گرفته و سریعترین زمان ممکن پس از ثبت توسط کاربر بسته به معاملات داخل لیست سفارشات یا همان اوردر بوک (Order Book) انجام میشود.
دقت داشته باشید که پس از سفارشگذاری به روش مارکت در بازار ارزهای دیجیتال و محاسبه مقدار قابل دریافت بر اساس تعداد توکن مورد نظر یا ارزش تومانی و تتری آن، ممکن است بهخاطر نوسان قیمت ارز دیجیتال مورد نظر شاهد تفاوت جزئی میان میزان محاسبه شده قبل از سفارشگذاری و پس از ثبت آن در لیست سفارشات موجود باشید.
در عین حال، این نکته نیز نباید فراموش کنید که در برخی موارد نادر، احتمال عدم امکان سفارشگذاری یا به عبارتی اجرا شدن سفارش پس از ایجاد آن نیز وجود دارد! این اتفاق هم معمولاً زمانی رخ میدهد که نسبت خرید به فروش چیزی در حدود 100 درصد یا برابر آن باشد.
خرید و فروش در حالت مارکت در کوینکس چگونه است؟
برای بررسی اینکه خرید و فروش در حالت مارکت در کوینکس چگونه است باید این نوع سفارشگذاری را در هر دو بازار معاملاتی این پلتفرم بررسی کنیم، یعنی:
- سفارش مارکت در بازار اسپات
- سفارش مارکت در بازار فیوچرز
آموزش خرید و فروش مارکت در کوینکس؛ بازار اسپات
برای ورود به معاملات اسپات صرافی کوینکس، کافی است وارد حساب کاربری خود شده و مانند تصویر زیر از منوی بالای صفحه روی Exchanges کلیک کرده و سپس گزینه Spot Trading را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که برای استفاده از بازار اسپات صرافی کوینکس، نیازی به احراز هویت در آن نیست. کافی است پس از ثبتنام، حساب کاربری خود را با استفاده از تتر (USDT) یا ارز دیگری شارژ کرده و از این بازار، هر ارز دیجیتالی که دوست دارید را خرید و فروش کنید.
اکنون وارد پنلی به شکل زیر خواهید شد که صفحه از بخشهای مختلفی تشکیل شده است:
- سمت چپ: جفت ارزهای معاملاتی
- بخش میانی: اطلاعات ارز دیجیتال و چارت قیمتی
- سمت راست: دفتر سفارشهای ارز دیجیتال
در قسمت زیر نمودار قیمتی نیز میتوانید پنل معاملاتی صرافی کوینکس در بازار اسپات را مشاهده کنید که به صورت زیر است.
در ادامه، مراحلی که لازم است برای خرید و فروش در حالت مارکت در کوینکس آن هم در بازار اسپات این صرافی طی کنید را با هم گام به گام و در قالب تصویر طی میکنیم:
- انتخاب ارز دیجیتال
- رصد و تحلیل ارز دیجیتال
- بررسی دفتر سفارشهای صرافی
- انجام سفارشگذاری
- پیگیری رکوردها
مرحله اول: انتخاب ارز دیجیتال
اولین کاری که باید برای خرید و فروش در حالت مارکت انجام دهید، انتخاب ارز دیجیتال یا در واقع جفت ارز معاملاتی مورد نظر است. برای این منظور، کافی است مطابق تصویر زیر روی بخش سرچ (Search) ضربه زده و بخشی از عنوان ارز دیجیتال مورد نظرتان را تایپ کنید تا بتوانید آن را پیدا کرده و انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که معمولاً در مورد بازار اسپات و فیوچرز، اغلب معاملهگران بهعنوان جفت معاملاتی از ارز دیجیتال یا استیبل کوین تتر (USDT) استفاده میکنند. علت اینکار هم دو عامل است:
- ثبات قیمتی ارز دیجیتال تتر
- برابر بودن قیمت آن با دلار آمریکا
با این حال، صرافی کوینکس امکان استفاده از دیگر ارزهای دیجیتال نظیر یواسدی کوین (USDC) و بیت کوین (BTC) را نیز بهعنوان جفت معاملاتی فراهم کرده است. فرض کنیم ارز دیجیتال مورد نظر ما برای خرید و فروش در حالت مارکت، همان بیت کوین به تتر (BTC-USDT) است.
مرحله دوم: رصد و تحلیل ارز دیجیتال
در مرحله دوم، شما میتوانید از طریق بخش میانی صفحه ارز دیجیتال مورد نظرتان، در اینجا بیت کوین (BTC-USDT) را بررسی کرده و تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) کنید. مشاهده میکنید که برخی از اطلاعات قیمتی مهم در خصوص ارز دیجیتال انتخاب شده در مقابل آن عنوان شدهاند که عموماً مربوط به یک روی یا 24 ساعت گذشته هستند:
- تغییرات قیمتی طی یک روز اخیر (24H Change)
- بالاترین قیمت طی یک روز اخیر (24H Highest)
- پایینترین قیمت طی یک روز اخیر (24H Lowest)
- حجم معاملات طی یک روز اخیر (24H Volume)
- ارزش معاملات صورت گرفته در روز اخیر (24H Value)
- و …
در بخش نمودار یا چارت قیمتی هم میتوانید به طیف گستردهای از ابزارهای تحلیل تکنیکال دسترسی داشته باشید که شما را کمک میکنند تا در بهترین شرایط وارد بازار و معامله شوید.
به ویژه زمانی که قرار است از حالت سفارش مارکت استفاده کنید، شما دیگر قادر به تعیین نقطه ورود به سفارش نیستید و سیستم خودش قرار است به صورت اتوماتیک آن را تعیین کند. پس لحظهای که وارد معامله میشوید بسیار اهمیت خواهد داشت.
بهتر است با استفاده از چارت قیمتی، تحلیل تکنیکال انجام داده و نقاط درست ورود به معامله را ارزیابی و مشخص کنید تا در بهترین لحظه سفارش را انجام دهید.
مرحله سوم: بررسی دفتر سفارشهای صرافی
معمولاً مرحله سوم، بیشتر در سفارشهای لیمیت (Limit) و استاپ لیمیت (Stop Limit) کاربرد دارد که معاملهگر قرار است خودش تعیین کننده قیمت سفارش باشد. در این حالت، اغلب میتوانید از روی دفتر سفارش (Order Book) سفارشهای کاربران را رصد کرده و با چشم باز و آگاهانه قیمت سفارش خود را مشخص کنید.
با این حال، بد نیست در حالت سفارش مارکت نیز دفتر سفارشها را زیر نظر داشته باشید چرا که قیمت ورودی شما به معامله، که توسط سیستم به صورت اتوماتیک تعیین خواهد شد، برآیندی از همین دفتر سفارشها است.
مرحله چهارم: انجام سفارشگذاری
مهمترین مرحله، همین مرحله چهارم است که مربوط به سفارشگذاری (Ordering) است. در این مرحله، اولین چیزی که باید تعیین کنید، نوع معامله است؛ دو گزینه برای نوع معامله در اختیار شما قرار دارد:
- معاملات اسپات ساده (Spot Trading): بدون لوریج
- معاملات مارجین (Margin Trading): با لوریج 10X
اگر قصد دارید ارز دیجیتال مورد نظرتان را به صورت اسپات یا نقدی ساده خریداری کنید و به کیف پول شما واریز شود تا برای زمان افزایش قیمت نگهداری کنید، بهتر است از حالت معاملات اسپات ساده (Spot Trading) استفاده کنید.
اما اگر تمایل دارید خرید خود را با استفاده از اهرم یا لوریج (Leverage) یا اصطلاحاً به صورت استقراضی انجام دهید، میتوانید از حالت معاملات مارجین (Margin Trading) استفاده کنید که با لوریج 10X کار میکند و سرمایه اولیه شما را 10 برابر میکند (اگر با این نوع معاملات آشنایی ندارید، در مورد ریسک آنها و ماهیتشان بیشتر مطالعه کنید).
پس از انتخاب نوع معامله، اکنون نوبت به انتخاب نوع سفارش میرسد. همانطور که در بخشهای ابتدایی مقاله نیز اشاره کردیم، انواع سفارشگذاریها در بازارهای اسپات و فیوچرز صرافی کوینکس در اختیار شما قرار گرفتهاند:
- سفارش لیمیت (Limit)
- سفارش مارکت (Market)
- سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
- سفارش استاپ مارکت (Stop Market)
با توجه به موضوع مقاله، حالت مارکت (Market) را انتخاب میکنیم. مشاهده میکنید که در داخل فیلد قیمت (Price) سیستم بهترین قیمت بازار (Best Market Price) را قرار داده است؛
با کلیک روی Buy BTC بیت کوین خریداری کرده و برای فروش نیز کافی است روی Sell BTC کلیک کنید. به همین راحتی، خرید و فروش در حالت مارکت در کوینکس برای شما انجام میشود.
با ضربه زدن روی فیلد Amount، دو حالت برای شما فعال میشود:
- مقدار (Amount): بر اساس تعداد ارز دیجیتال مورد نظر
- ارزش (Value): بر اساس ارزش تتری یا دلاری ارز دیجیتال مورد نظر
مثلاً اگر میخواهید یک عدد بیت کوین بخرید کافی است مقدار (Amount) را مشخص کرده و عدد 1.0 را وارد کنید ولی اگر فقط به اندازه 100 دلار بیت کوین لازم دارید، میتوانید ارزش (Value) را انتخاب کرده و عدد 100 را وارد کنید.
پس شما کافی است در فیلد مقدار (Amount) یا ارزش (Value) معامله مورد نظرتان را مشخص کنید.
برای مشاهده موجودی خود در حساب اسپات (Spot Account) کوینکس میتوانید از بخش Available طبق تصویر زیر استفاده کنید. تعداد تترهایی که در حساب کاربریتان در بخش اسپات دارید، در این بخش نشان داده میشوند؛ در صورت فروش هم تعداد بیت کوین موجود در حسابتان را میتوانید مشاهده کنید.
اگر هم موجودی کافی برای خرید یا فروش را ندارید، میتوانید روی علامت + ضربه زده، و از طریق سه گزینه پیشنهادی حساب اسپات خود را شارژ کنید. گزینههای پیشنهادی مطابق تصویر زیر عبارتند از:
- واریز وجه (Deposit)
- انتقال وجه از حساب فیوچرز (Transfer)
- معاملات همتا به همتا (P2P Trading)
برای انجام تنظیمات بیشتر یا برای اعمال تخفیف در کارمزدها و غیره نیز میتوانید از دکمه تنظیمات تعبیه شده در گوشه سمت راست بالای پنل معاملاتی کوینکس استفاده کنید.
با فعال کردن تیک گزینه CET Deduction کارمزدهای شما در این صرافی با توکن اختصاصی کوینکس یعنی سِت (CET) پرداخت شده و در نتیجه تخفیف خواهید گرفت. سایر موارد نیز معمولاً آموزشها و نکات کلیدی معاملهگری در این بازار هستند که میتواند از آنها استفاده کنید.
مرحله پنجم: پیگیری رکوردها
مرحله پایانی و پنجم نیز قابلیت پیگیری و بررسی رکورد معاملات اسپات شما در صرافی کوینکس است که در بخش انتهایی صفحه تعبیه شده است. همانطور که مشاهده میکنید، لیست معاملات شما در دستهبندیهای مختلف در این بخش گردآوری شده است:
- سفارشهای معلق یا پندینگ (Pending Orders)
- تاریخچه سفارشها (Order History)
- تاریخچه معاملات (Trade History)
- مارجینها (Margin)
آموزش خرید و فروش مارکت در کوینکس: بازار فیوچرز
برای ورود به معاملات فیوچرز صرافی کوینکس، کافی است باز هم مانند مرحله قبل، پس از ثبتنام و ایجاد حساب کاربری در این صرافی، این بار گزینه Futures را انتخاب کرده و سپس گزینه نخست یعنی Futures Trading را انتخاب کنید.
صفحهای که به آن هدایت میشوید، دقیقاً مشابه همان چیزی است که در بخش قبل برای بازار اسپات معرفی کردیم. این صفحه از بخشهای مختلفی تشکیل شده است:
- سمت چپ: جفت ارزهای معاملاتی
- بخش میانی: اطلاعات ارز دیجیتال و چارت قیمتی
- سمت راست: دفتر سفارشهای ارز دیجیتال
در قسمت زیر نمودار قیمتی نیز میتوانید پنل معاملاتی صرافی کوینکس در بازار Futures را مشاهده کنید که به صورت زیر است.
باز هم مراحلی که باید برای خرید و فروش در حالت مارکت این صرافی در بازار فیوچرز این صرافی طی کنید عبارتند از:
- مرحله اول: انتخاب ارز دیجیتال
- مرحله دوم: رصد و تحلیل ارز دیجیتال
- مرحله سوم: بررسی دفتر سفارشهای صرافی
- مرحله چهارم: انجام سفارشگذاری
- مرحله پنجم: پیگیری رکوردها
مراحل اول تا سوم را بررسی نمیکنیم، به این علت که دقیقاً مشابه همان فرایندی هستند که در بخش قبل با هم بررسی کردهایم.
اما به منظور شروع سفارشگذاری برای خرید و فروش در حالت مارکت بازار فیوچرز این صرافی کافی است ابتدا اهرم یا لوریج (Leverage) معاملاتی مورد نظرتان را طبق تصویر زیر با کلیک کردن روی دکمه Cross مشخص کنید.
پنلی به شکل زیر برایتان فعال خواهد شد که دو گزینه برای مارجین (Margin Mode) معاملات فیوچرز شما در صرافی کوینکس پیشنهاد شده است:
- معاملات مارجین کراس (Cross)
- معاملات مارجین ایزوله (Isolated)
که هرکدام ویژگیهای خاص خود را دارند و در انتهای مقاله به صورت کامل به بررسی آنها پرداخته ایم.
توصیه میکنیم اگر مبتدی هستید، از حالت ایزوله استفاده کنید. اکنون در مرحله بعدی لازم است در همین پنل اهرم معاملاتی یا لوریج (Leverage) مورد نظرتان را نیز انتخاب کنید.
برای این منظور، کافی است طبق تصویر زیر در بخش Adjust Leverage از ماژول متحرک استفاده کرده و بین 1X الی 100X یک اهرم را مشخص کنید. توجه داشته باشید که انتخاب اهرمهای بالاتر، اگرچه سود شما را افزایش میدهند (سرمایه شما را به همان میزان چند برابر میکنند تا سود بیشتری نصیبتان شود) اما به همان میزان هم میتوانند پرریسک باشند.
برخی از اطلاعات مورد نیاز برای تنظیمات اهرم معاملاتی و مارجین را نیز میتوانید در زیر این پنل مشاهده کنید:
- مقدار مارجین مورد نیاز (Margin Required)
- قیمت تخمینی برای لیکوئید شدن حساب ( Liq. Price)
- بیشترین مقدار قابل معامله ( Amount(P))
با کلیک کردن روی Confirm، اکنون نوبت به تعیین نوع سفارش میرسد؛ همانطور که در بخشهای قبلی مقاله نیز اشاره کردیم، انواع سفارشگذاریها در بازارهای اسپات و فیوچرز صرافی کوینکس در اختیار شما قرار گرفتهاند:
- سفارش لیمیت (Limit)
- سفارش مارکت (Market)
- سفارش استاپ لیمیت (Stop Limit)
- سفارش استاپ مارکت (Stop Market)
با توجه به موضوع مقاله، حالت مارکت (Market) را برای نوع سفارش انتخاب میکنیم. مشاهده میکنید که در داخل فیلد قیمت (Price) سیستم بهترین قیمت بازار (Best Market Price) را قرار داده است. شما کافی است در فیلد دوم مقدار (Amount) معامله مورد نظرتان را بر اساس ارز دیجیتال مورد معامله مشخص کنید:
با کلیک روی Buy/Long بیت کوین خریداری کرده و برای فروش نیز کافی است روی Sell/Short کلیک کنید. به همین راحتی، خرید و فروش فیوچرز ارزهای دیجیتال در حالت مارکت در کوینکس برای شما انجام میشود.
برای مشاهده موجودی خود در حساب فیوچرز (Futures Account) کوینکس میتوانید از بخش Available طبق تصویر زیر استفاده کنید. تعداد تترهایی که در حساب کاربریتان در بخش فیوچرز دارید، در این بخش نشان داده میشوند. در صورت فروش هم تعداد بیت کوین موجود در حسابتان را میتوانید مشاهده کنید.
اگر هم موجودی کافی برای خرید یا فروش را ندارید، میتوانید روی علامت کنار این فیلد ضربه زده و از طریق گزینه انتقال داخلی ارز (Transfer) از حساب اسپات خود موجودی به حساب فیوچرزتان تزریق کنید.
برای انجام تنظیمات بیشتر میتوانید از دکمه تنظیمات تعبیه شده در گوشه سمت راست بالای پنل معاملاتی کوینکس استفاده کنید.
در صورت نیاز به ماشین حساب معاملاتی نیز میتوانید روی آیکون Calendar کلیک کرده و مطابق تصویر زیر، از آن استفاده کنید.
اما ممکن است برای مدیریت بهتر ریسک، تمایل داشته باشید برای پوزیشن معاملاتی خود حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) نیز مشخص کنید (که توصیه میکنیم حتماً این کار را انجام دهید)!
تعیین حد سود و حد ضرر در کوینکس
برای تعیین حد سود و حد ضرر در کوینکس (TP/SL)، کافی است مطابق تصویر زیر تیک گزینه TP/SL را فعال کنید. اکنون کافی است حد سود (Take Profit) و حد ضرر (Stop Loss) مورد نظر خود را بر اساس تتر (USDT) در فیلدهای مشخص شده وارد کنید. توجه داشته باشید که قابلیت استفاده از دو حالت اتوماتیک نیز برای این قسمت تعبیه شده است:
- قیمت لحظهای بازار (Market Price)
- آخرین قیمت بازار (Latest Price)
هم میتوانید با کلیک روی فیلد مورد نظر یکی از این دو گزینه را فعال کنید و هم قابلیت وارد کردن دستی حد سود و حد ضرر وجود دارد.
پیگیری رکوردهای معاملات فیوچرز در کوینکس
مرحله پایانی نیز مربوط به پیگیری و بررسی رکورد معاملات فیوچرز شما در صرافی کوینکس است که در بخش انتهایی صفحه تعبیه شده است؛ همانطور که مشاهده میکنید، لیست معاملات شما در دستهبندیهای مختلف در این بخش گردآوری شده است:
- پوزیشنهای در جریان (Current Position)
- سفاشهای معلق یا پندینگ (Pending Order)
- تاریخچه پوزیشنها (Position History)
- تاریخچه سفارشها (Order History)
جمعبندی
در این مقاله به بررسی و آموزش خرید و فروش ارزهای دیجیتال در حالت مارکت در صرافی کوینکس پرداختیم؛ سفارش مارکت که به آن سفارش فوری نیز گفته میشود، متداولترین و سادهترین روش سفارشگذاری در بازارهای مالی و ارز دیجیتال است. در این روش، شما در تعیین قیمت خرید یا فروش ارز دیجیتال که اسپات و چه فیوچرز دخل و تصرفی ندارید.
در واقع، این پلتفرم کوینکس خواهد بود که سفارشهای موجود در بازار را بررسی کرده و از دفتر سفارشها، بهترین قیمت را برای شما در نظر خواهد گرفت؛ یعنی پایینترین قیمت در سفارشها برای خرید و بالاترین قیمت در سفارشها برای فروش. این نوع سفارشها در متن مقاله بهصورت گامبهگام و تصویری آموزش داده شد.
سوالات متداول
- سفارش مارکت (Market) چیست؟
سفارش مارکت (Market) که به آن سفارش بازار یا آنی نیز گفته میشود، سادهترین و متداولترین نوع سفارشگذاری در بازارهای مالی و ارز دیجیتال است که قیمت ورود به معامله، به صورت اتوماتیک و از روی بهترین قیمت بازار، یعنی قیمتهای سفارش موجود در بازار، توسط سیستم معاملاتی یا صرافی تعیین میشود.
- خرید و فروش در حالت مارکت در صرافی کوینکس چگونه است؟
برای خرید و فروش در حالت مارکت در کوینکس، چه در بازار اسپات این صرافی و چه در بازار فیوچرز آن، کافی است وارد پلتفرم شده، حساب کاربری خود را شارژ کنید، وارد بازار مورد نظرتان شده و در پنل معاملاتی تعبیه شده در زیر نمودار قیمتی، طبق مراحلی که در متن مقاله آموزش داده شده است، نوع سفارش خود را روی Market قرار دهید. سپس با تعیین مقدار معامله میتوانید آن را نهایی کنید.
- آیا سفارش مارکت (Market) بهتر است یا سفارش لیمیت (Limit)؟
اینکه کدامیک از این سفارشها بهتر هستند، به هدف شما از معامله و همینطور نیازتان در لحظه بستگی دارد. اگر قصد دارید معامله شما در همین قیمت فعلی بازار انجام شود و دوست دارید بدون وقفه سفارش خود را اجرا کنید، بهتر است از حالت سفارش مارکت (Market) استفاده کنید. اما اگر ترجیح میدهید ورود به معامله، در نقطه قیمتی خاصی باشد و تعلیق در اجرای سفارش ایرادی ندارد، گزینه لیمیت (Limit) انتخاب بهتری خواهد بود.
بدون دیدگاه