مدیر سیف‌مون: کلاهبرداری 200 میلیون دلاری را می‌پذیرد!

توماس اسمیت، مدیر ارشد فناوری شرکت ارز دیجیتال منحل‌شدۀ سیف‌مون (SafeMoon)، به توطئۀ کلاهبرداری اوراق بهادار و توطئۀ کلاهبرداری الکترونیکی در ارتباط با یک طرح چند میلیون دلاری اعتراف کرد، که گفته می­شود سرمایه­گذاران بیش از 200 میلیون­دلار در آن از دست داده بودند.

اسمیت در دادگاه فدرال بروکلین به تبانی در کلاهبرداری اوراق بهادار و تبانی در کلاهبرداری اینترنتی اعتراف کرد. طبق اسناد دادگاهی اخیر، او پذیرفت که سرمایه‌گذاران را در مورد وضعیت استخر نقدینگی سیف‌مون گمراه کرده و به دروغ ادعا کرده که این استخر قفل شده و غیرقابل‌دسترسی است.

دادستان‌ها ادعا دارند که او به همراه برادن جان کارونی (مدیرعامل سیف‌مون) و کایل ناجی (خالق این پروژه) وجوه سرمایه‌گذاران را برای منافع شخصی برداشت کرده‌اند و در نتیجه مرتکب کلاهبرداری اوراق بهادار و کلاهبرداری اینترنتی شده‌اند.

در جلسۀ دادگاهی اخیر، اسمیت در برابر قاضی مگسریت، شریل پولاک، دفاع اولیۀ بی‌گناهی خود را پس گرفت و رسماً به هر دو اتهام اعتراف کرد. قاضی پولاک توصیه کرده که قاضی منطقه‌ای ایالات متحده، اریک کومیتی، که مسئول این پرونده است، این اعتراف را بپذیرد.

احتمال ۲۰ سال حبس برای مدیر ارشد سیف مون

در صورت پذیرش این اعتراف، اسمیت ممکن است با ۲۰ سال حبس برای تبانی در کلاهبرداری اینترنتی و ۲۵ سال حبس برای تبانی در کلاهبرداری اوراق بهادار مواجه شود. اکنون تصمیم‌گیری دربارۀ مجازات نهایی به قاضی کومیتی بستگی دارد که شدت جرایم و میزان همکاری اسمیت در تحقیقات را بررسی خواهد کرد.

مدیران سیف‌مون در نوامبر ۲۰۲۳ از سوی کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) و وزارت دادگستری متهم شدند. اسمیت، کارونی و ناجی به تبانی، کلاهبرداری و پول‌شویی در ارتباط با تبلیغات فریبکارانه و مدیریت نادرست توکن سیف‌مون (SFM) متهم شده‌اند که به عنوان یک دارایی رمزارزی ثبت‌نشده طبقه‌بندی شده بود.

برداشت بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای منافع شخصی

طبق ادعای SEC، تیم سیف‌مون را به عنوان یک سرمایه‌گذاری امن تبلیغ کرده و ادعا داشتند که استخر نقدینگی آن قفل شده و غیرقابل‌دسترسی است؛ اما دادستان‌ها می‌گویند که مدیران این پروژه به‌طور کامل به این وجوه دسترسی داشته و بیش از ۲۰۰ میلیون دلار از سرمایه‌های سرمایه‌گذاران را برای منافع شخصی خود برداشت کرده‌اند.

این وجوه ظاهراً برای خرید خودروهای لوکس، املاک گران‌قیمت و سایر خریدهای تجملی خرج شده است. این سه نفر همچنین به معاملات صوری  متهم شده‌اند، روشی که در آن یک دارایی هم‌زمان خرید و فروش می‌شود تا فعالیت بازار را به‌طور مصنوعی افزایش دهد. با این تاکتیک، ارزش بازار SFM تا ۸ میلیارد دلار در اوج خود افزایش یافت، اما در نهایت سقوط کرد و هزاران سرمایه‌گذار دچار زیان سنگین شدند.

اسمیت و کارونی پس از اعلام اتهامات بازداشت شدند، اما ناجی همچنان متواری است. کارونی اتهامات را رد کرده و برای رد شدن پرونده‌اش تلاش کرده است. با این حال، درخواست او برای به تعویق انداختن محاکمه اخیراً رد شده و قرار است جلسات مقدماتی دادگاه از ۷ آوریل آغاز شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *